Update articol:

Fondul Român de Contragarantare parcurge procesul de evaluare pentru a deveni partener de implementare în cadrul Fondului InvestEU

Alin Valeanu FRC

Fondul Român de Contragarantare (FRC) parcurge procesul de evaluare pe piloni pentru a dobândi statutul de partener de implementare în cadrul Fondului InvestEU, potrivit unui comunicat.

Conform sursei citate, Fondul Român de Contragarantare (FRC) a depus la Comisia Europeană (CE), la data de 1 octombrie 2021, cererea/apelul pentru selecţia ca partener de implementare al Fondului InvestEU, în cadrul sesiunii octombrie 2021.

“Acesta este un demers de pionierat pentru o instituţie financiară din România. În urma acestui apel FRC poate fi declarat eligibil să gestioneze indirect fonduri bugetare UE în cadrul Programului InvestEU care reuneşte multitudinea de instrumente financiare ale UE din perioada 2021-2027”, se menţionează în comunicat.

Procedurile preliminare au fost demarate de FRC în anul 2020, iar la data de 31 august 2020 societatea a primit din partea CE – Directoratul General pentru Afaceri Economice şi Instrumente Financiare acordul cu privire la demararea procedurii de evaluare bazată pe piloni, în urma verificării de către aceasta în etapa de preselecţie a eligibilităţii instituţiei ca partener de implementare în cadrul Programului InvestEU.

“În prezent – echipa de specialişti din cadrul societăţii parcurge – alături de auditorul selectat – etapa a 2-a a evaluării sistemelor instituite, precum şi a măsurilor de control, normelor şi procedurilor aplicate, etapă a cărei finalizare este prevăzută pentru trimestrul I din anul 2022”, a declarat Alin Văleanu, preşedintele Directoratului FRC.

Potrivit reprezentanţilor Fondul Român de Contragarantare, întregul demers va permite IMM-urilor şi antreprenorilor din România să aibă acces la instrumente adecvate pentru finanţările europene. Astfel, pentru FRC se va deschide o nouă direcţie de dezvoltare care va contribui la maximizarea utilizării garanţiei bugetare europene disponibile pentru fondurile alocate ţării noastre.

Fondul Român de Contragarantare SA (FRC) este o instituţie financiară specializată, având corespondenţă în practici recunoscute la nivel european. Activitatea sa este orientată, în principal, spre susţinerea sectorului antreprenorial/IMM din România. Societatea are ca parteneri atât fondurile de garantare, cât şi instituţiile financiar-bancare.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/02/2023)

Raport auditor tranzactii parti afiliate an 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)