Update articol:

Fondul suveran al Arabiei Saudite a cumpărat acţiuni de 1 miliard de dolari în companii petroliere europene, pe fondul recesiunii industriei

Mohammad bin Salman (Sursa foto: Casa Alba) Mohammad bin Salman (Sursa foto: Casa Alba)

Fondul suveran al Arabiei Saudite – Fondul de Investiții Publice (PIF) – a achiziţionat acţiuni  în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari în patru mari companii petroliere europene, a informat, ieri, Wall Street Journal, citând persoane apropiate situaţiei.

Cele patru companii sunt  Equinor ASA din Norvegia, compania anglo-olandeză de energie Royal Dutch Shell, compania franceza Total SA și Eni Italia SPA, potrivit WSJ, citată de Reuters.

 

Achizițiile vin pe fondul scăderii industriei globale de petrol și gaze, provocată de declinul cererii și al prețurilor pe piața de energie în timpul pandemiei de coronavirus.

PIF a ajuns la un portofoliu de acţiuni  de circa 200 de milioane de dolari în Equinor săptămâna trecută, conform WSJ, adăugând că nu poate afla dimensiunea cumpărărilor de acţiuni de la celelalte trei companii.

PIF este vehiculul prințului saudit Mohammed bin Salman pentru a stimula investițiile saudite acasă și în străinătate, deoarece încearcă să diversifice economia  petrolului. Niciuna dintre companii nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii cu privire la informaţiile WSJ. 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/07/2021)

Semnare contracte vanzare-cumparare actiuni

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/07/2021)

Rezultate financiare semestriale S1 2021 (rezultate individuale OMV PETROM S.A.)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/07/2021)

Situatia detaliata a investitiilor la 30.06.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/07/2021)

Perioada inchisa tranzactionare: 29.07.2021 - 27.08.2021