Update articol:

Fondurile de capital de risc investesc în start-up-uri de tehnologii industriale, pe măsură ce problemele de aprovizionare se extind

pixabay.com pixabay.com

Întreruperile lanțului de aprovizionare lovesc unele dintre cele mai puternice companii din lume, împingând fondurile de capital de risc (VC) să investească în start-up-uri de tehnologie industrială care oferă soluții, scrie CNBC.

În acest an, un record de 45,1 miliarde de dolari a fost strâns de start-up-uri industriale, comparativ cu cei 34 de miliarde de dolari strânși în tot anul 2020, potrivit datelor de la PitchBook.

“Piața este acum fierbinte”, a declarat Bilal Zuberi, partener la Lux Capital, pentru CNBC. Lux are active în administrare de 4 miliarde de dolari.

Neavând produse orientate către consumatori, companiile industriale s-au străduit de mult timp să atragă interesul fondurilor de capital de risc.

Dar recenta creștere a blocajelor lanțului de aprovizionare, a problemelor logistice și a opririlor fabricii în timpul pandemiei Covid a împins Lux Capital, GGV Capital și General Catalyst, printre alte fonduri de VC reputate, să investească în start-up-uri de ultimă generație specializate în tehnologie predictivă, software și inteligență artificială.

Dave Evans, CEO al Fictiv, o companie de producție la cerere cu sediul în San Francisco, a declarat: „Problemele legate de lanțul de aprovizionare erau o problemă funcțională, dar numai oamenii implicaţi știau despre ele.  Atunci când pandemia a lovit, au devenit probleme generale și au început să afecteze consumatorii.”

Creșterea gradului de conștientizare cu privire la constrângerile lanțului de aprovizionare continuă să crească, pe măsură ce companii precum FedEx și Nike fac referire la impactul pe care îl au aceste întârzieri asupra afacerii lor.

Lux Capital a alocat de la 150 milioane $ până la 200 milioane $ în companii industriale precum Veo Robotics și Nozomi Networks anul acesta. Nozomi, specializată în securitate cibernetică pentru sectorul industrial, tocmai a strâns 100 de milioane de dolari într-o rundă din seria D de la un grup de investitori, inclusiv GGV Capital și Honeywell.

Un număr din ce în ce mai mare de companii industriale care își propun să rezolve problemele lanțului de aprovizionare cu robotică, imprimare 3D și inteligență artificială au devenit publice anul acesta.

  • IronNet și producătorul de imprimante 3D Markforged au devenit publice anul acesta prin intermediul SPAC-urilor.
  • Startupul israelian Prospera, care realizează senzori de inteligență artificială pentru a ajuta fermierii să monitorizeze culturile, a fost achiziționat de firma americană Valmont Industries pentru 300 de milioane de dolari.

Glenn Solomon, partener executiv la GGV Capital, a declarat că fondul său a investit deja peste 300 de milioane de dolari în 20 de companii axate pe industrie începând cu 2014.

BVB | Știri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (05/12/2022)

Convocare AGOA 12 (13) ianuarie 2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (05/12/2022)

Tranzactii intre parti afiliate EFSA - OPCOM

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (05/12/2022)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/12/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 28 noiembrie - 2 decembrie 2022