Update articol:

Forumul Economic Mondial din 2021 nu va mai avea loc la Davos, ci în Buergenstock, în luna mai

Conducerea Forumului Economic Mondial (WEF) a anunţat că reuniunea sa anuală din 2021 se va desfăşura în Buergenstock, lângă oraşul Lucerna din Elveţia, în perioada 18 – 21 mai, şi nu ca de obicei în ianuarie, în staţiunea de ski Davos, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

“Întâlnirea va avea loc atât timp cât condiţiile în vigoare garantează sănătatea şi siguranţa participanţilor şi a comunităţii gazdă”, se arată în comunicatul publicat miercuri de WEF, ce reuneşte în fiecare an elita politică şi economică a lumii. Pentru 2022, organizatorii speră că vor reveni în Davos, potrivit Agerpres.

Reuniunea din 2021 are ca temă “Marea reajustare”, pentru a proiecta calea redresării în urma efectelor pandemiei “şi reconstruirea unei societăţi mai sustenabile şi mai unite”.

În august, WEF anunţase că următoarea ediţie a forumului nu va mai avea loc în ianuarie, ca de obicei, fiind reprogramată pentru “începutul verii”, deoarece nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a organiza în siguranţă evenimentul în luna ianuarie, din cauza pandemiei.

Întâlnirea anuală pe bază de invitaţie de la sfârşitul lunii ianuarie reprezintă evenimentul de referinţă al fundaţiei elveţiene Forumul Economic Mondial. Prima reuniune a avut loc în 1971, sub numele Forumul European de Management (European Management Forum). În 2015, Forumul a fost recunoscut oficial ca organizaţie internaţională.

Staţiunea montană Davos permitea participanţilor să se întâlnească oriunde în afara sesiunilor. Întâlnirile informale pot avea rezultate şi soluţii la fel de numeroase şi de valoroase precum reuniunile oficiale. Toate dezbaterile plenare din reuniunea anuală sunt difuzate pe YouTube.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020