Update articol:
CUNOSCUT PENTRU LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI

Fostul ambasador Michael Guest vine în România, având întâlniri cu guvernatorul Mugur Isărescu şi cu Ioan Mircea Paşcu

https://www.linkedin.com https://www.linkedin.com

Fostul ambasador al SUA Michael Guest vine astăzi, pentru câteva zile, în România, potrivit surselor noastre, care susţin că a fost trimis de către Departamentul de Stat american pentru a face o evaluare a situaţiei actuale din România, inclusiv nominalizarea Laurei Codruța Kovesi ca posibil procuror european general şi instalarea noului ambasador american în România.

Michael Guest, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în România în perioada 2001-2004, va avea o întânire cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Se pare că cei doi se vor vedea mâine, în condiţiile în care Mugur Isărescu se află astăzi, la Bruxelles.  Întrebat despre calitatea întâlnirii, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, ne-a spus: “Nu este vorba despre o întâlnire oficială, domnul guvernator se mai întâlneşte cu foşti ambasadori”.

De asemenea, Michael Guest se va vedea şi cu vicepreşedintele Parlamentului European, Ioan Mircea Paşcu, dar şi cu alte câteva personaje importante din ţara noastră.

Michael Guest s-a făcut remarcat, în timpul mandatului în România, prin luările sale de poziţie împotriva corupţiei şi pentru libertatea presei. Într-o scrisoare trimisă către mass-media în anul 2003, ambasadorul Guest s-a arătat îngrijorat de modul în care sunt distribuite și cheltuite fondurile publice din România, “regretând că premierul Adrian Năstase nu îi împărtășește această îngrijorare”. Fostul preşedinte Ion Iliescu l-a acuzat că şi-a depăşit atribuţiile şi s-a amestecat în treburile interne ale României.

La finalul mandatului său (2004), Michael Guest a făcut o declaraţie spectaculoasă, afirmînd că lipsa de voinţă politică în combaterea corupţiei limitează relaţiile pe care Washingtonul dorea să le dezvolte cu România.

În timpul mandatului lui Michael Guest în România, au avut loc două evenimente majore, respectiv vizita fostului preşedinte american George W. Bush la Bucureşti și  intrarea României în NATO.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera