Update articol:

Fostul ministru de finanțe grec Yanis Varoufakis, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, în Germania

Sursa facebook

Fostul ministru grec de finanțe, Yanis Varoufakis, care a fost deschis în critica sa asupra politicilor de austeritate susținute de Berlin la începutul crizei datoriilor zonei euro, va candida la alegerile pentru Parlamentul European, de anul viitor,  în Germania, potrivit New York Times.

Mișcarea “Democrația în Europa” 2025 (DiEM25), pe care a lansat-o în 2016, pentru “democratizarea” continentului, l-a ales duminică drept candidat la alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019.

“Accept (nominalizarea) pentru că reprezintă o nouă politică transnațională de care avem nevoie în Europa”, a declarat el la o conferință de presă de la Berlin, unde colegii lui au arătat un banner cu sloganul “Primăvara europeană”.

“Vă invit pe toți să vă alăturați în această căutare paneuropeană a democrației în Europa, democrația în Germania ca o condiție pentru prosperitate și democrație autentică”, a spus el.

Varoufakis, care s-a confruntat frecvent cu omologul său german de atunci, Wolfgang Schaeuble, a declarat că centrul politic din Germania a fost amenințat din cauza austerității.

“Pe hârtie, Germania se îneacă în bani … dar poporul german a fost victima aceleiași austerități ca și restul Europei, rezultatul fiind un nivel scăzut al investițiilor”, a spus el.

Acest lucru, a argumentat el, a amplificat inegalitatea, prețurile acțiunilor și prețurile locuințelor.

El a spus că mișcarea sa dorea să investească numerar, atras dacă este necesar prin emiterea de obligațiuni, în politici ecologice pentru combaterea schimbărilor climatice.

Varoufakis a renunțat la funcția de ministru de finanțe al Greciei, în 2015, în contextul programului de salvare cu creditorii internaționali.

BVB | Știri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (26/05/2022)

Decizie CA - rascumparare actiuni proprii

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2022)

Majorare tarife reglementate

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROPHARMA SA (RPH) (26/05/2022)

Raport anual 2021-completare situatii financiare consolidate,raport audit,ESEF

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/05/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)