Update articol:

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a murit în Dubai – presa pakistaneză

Pervez Musharraf - foto World Economic Forum

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf, aflat în exil, a decedat după o boală îndelungată la un spital din Dubai, a anunţat duminică presa locală pakistaneză – transmite Reuters.

Pervez Musharraf, aflat la putere între 1999 şi 2008, a fost condamnat în decembrie 2019 de un tribunal special pentru înaltă trădare şi subminarea Constituţiei ţării, într-un proces deschis împotriva fostului preşedinte în urmă cu mai mulți ani.

Musharraf a fost judecat pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgenţă în 2007, când a suspendat Constituţia şi i-a încarcerat pe judecătorii Curţii Supreme care nu au acceptat decizia.

În 2020, justiţia din Pakistan a anulat condamnarea la moarte în contumacie a fostului şef de stat Pervez Musharraf, argumentând că tribunalul special care l-a declarat vinovat de trădare a fost neconstituţional.

Fostul şef de stat l-a răsturnat de la putere în 1999 pe prim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif, printr-o lovitură de stat militară sângeroasă şi a obţinut un rol important pe scena mondială după ce s-a alăturat războiului antiterorist condus de SUA în Afganistan.

 

BVB | Știri BVB