Update articol:

Fostul președinte rus Medvedev: Sancțiunile împotriva noastră – un semn de „impotență politică” şi „nu vor schimba nimic”

Dmitri Medvedev Sursa foto: Twitter

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a criticat sancțiunile occidentale impuse Rusiei — a căror țintă este și el — spunând că acestea sunt un semn de „impotență politică”.

“Cred că este evident pentru oamenii inteligenți: sancțiunile sunt un mit, o amenințare, o figură de stil. Sunt fundamental indiferent față de aceste restricții larg mediatizate ale drepturilor în străinătate”, a spus Medvedev într-o postare pe rețeaua de socializare rusă VK sâmbătă.

Acesta a continuat: „Motivul sancțiunilor este acesta. Este impotența politică care decurge din incapacitatea de a schimba cursul Rusiei. De asemenea, o speranță de a compensa deciziile rușinoase precum zborul laș din Afganistan.”

Medvedev, care este în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a adăugat: „Aceste interdicții uimitoare nu vor schimba nimic, desigur. Chiar și oamenii ignoranți de la Departamentul de Stat știu asta.”

Fostul președinte a continuat să compare incursiunea în Ucraina cu operațiunea militară a Rusiei din Georgia în 2008.

„[Operațiunea militară] se va desfășura în totalitate, până la atingerea tuturor obiectivelor propuse de președintele Rusiei, nici mai mult, nici mai puțin. Cum a fost într-o situație similară în 2008”, a spus el.

El a susținut că această mișcare a națiunilor occidentale va crește și mai mult sprijinul pe care guvernul rus îl are în prezent.

“Bravo partenerilor noștri din SUA și UE – nimic nu consolidează mai mult autoritățile, elitele conducătoare și, în mare măsură, cetățenii țării noastre decât dragostea lor pentru europeni și americani”, a spus el.

Medvedev a amenințat că va naționaliza activele pe care companiile străine le dețin în interiorul Rusiei și a spus că sancțiunile oferă Rusiei un „motiv bun” pentru a-și revizui relațiile diplomatice cu țările care le impun.

„Nici relațiile diplomatice nu sunt atât de necesare”, a scris el. „Este timpul să punem un lacăt pe ambasade și să limităm persoanele de contact la a se uita unul la altul prin binoclu și lunete de pușcă”.

Invazia Rusiei a fost urmată de sancțiuni ample din partea națiunilor occidentale, menite să dăuneze economiei Rusiei și să transforme președintele Vladimir Putin într-un „paria” internațional.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (27/06/2022)

Vimetco Extrusion prima bara extrudata intr-o noua linie automata

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat