Update articol:

Fotografii şi fișiere personale ale șefului Mossad-ului, David Barnea, “scurse” pe Telegram de un gurp legat de Iran – Jerusalem Post

  • Un videoclip difuzat susține că documentele și fotografiile afișate sunt produsul unei campanii extinse de supraveghere care îl vizează pe șeful Mossad-ului, David Barnea.

  • Într-o declarație transmisă de mai multe instituții de știri, Mossad-ul spune că informațiile prezentate sunt „vechi și nu din telefonul șefului Mossadului”.

 

Fotografii și documente personale care dezvăluie informații despre directorul Mossad David Barnea și familia sa au fost scurse marți pe un canal Telegram numit „Mâini deschise”, a informat Walla, potrivit Jerusalem Post.

Potrivit presei israeliene, canalul ar avea legături cu grupuri iraniene şi a fost creat cu câteva ore înainte ca scurgerea să fie publicată pentru aproximativ 30 de urmăritori.

Un videoclip publicat în această “scurgere” susține că documentele și fotografiile afișate sunt produsul unei campanii extinse de supraveghere care îl vizează pe Barnea. Potrivit celor care au “scurs” informaţiile, această campanie este în desfășurare din 2014, când Barnea era șef al departamentului Tzomet al Mossadului, responsabil cu activarea rețelei internaționale de agenți Mossad.

Mai multe versiuni ale videoclipului au fost publicate în engleză, arabă și ebraică.

Campania de supraveghere nu îl vizează doar pe Barnea, ci și pe alți înalți oficiali israelieni din instituția apărării, a informat Iranian Nour News. Potrivit raportului, Barnea a fost vizat alături de alți oficiali Mossad în calitate de posibil viitor șef al instituției.

Unele dintre fișierele afișate în scurgere includ fotografii personale ale lui Barnea cu familia sa, bilete de avion achiziționate de Barnea, documente fiscale și o imagine din satelit a ceea ce se pretinde a fi casa lui, situată într-un oraș din centrul Israelului. Un document arată o notificare trimisă soției directorului Mossad-ului pentru a plăti o sumă de cinci cifre din datoria fiscală.

Potrivit “scurgerilor”, alte  informații suplimentare adunate despre Barnea vor fi publicate în curând.

Fotografiile și documentele afișate în grupul Telegram nu au putut fi autentificate și nu se știe dacă au fost obținute printr-o piratare a telefonului sau computerului personal al lui Barnea.

Rapoartele iraniene despre scurgere susțin că toate documentele au fost „analizate de „mai mulți experți în securitate afiliați grupului”.

Într-o declarație din partea Mossad-ului, Biroul Primului Ministru a răspuns solicitării lui Walla de reacție, afirmând că „materialul afișat este vechi și nu provine de pe telefonul personal al directorului Mossad”.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)