Update articol:

François Bloch, CEO la BRD – Groupe Societe Generale: Decizia privitoare la admiterea în spațiul Schengen mi se pare cu atât mai surprinzătoare cu cât este neașteptată, tristă și nedreaptă

România își merită locul în Europa, companiile și antreprenorii ei merită să fie tratați la fel ca cei din oricare altă țară, iar economia românească are dreptul să beneficieze de avantajele apartenenței la spațiul Schengen, a scris pe Linkedin François Bloch, CEO la BRD – Groupe Societe Generale, adăugând că decizia privitoare la admiterea în spațiul Schengen i se pare cu atât mai surprinzătoare cu cât este neașteptată, tristă și nedreaptă.

François Bloch a explicat: “Când am venit în România, acum 6 ani, știam despre ea câteva lucruri pe care, în general, le știe un cetățean al unei țări – Franța – care este legată semnificativ de destinul istoric al României: de la sprijinul pentru Unirea Principatelor la misiunea militară condusă de generalul Henri Mathias Berthelot în timpul primului război mondial, sprijinirea Marii Uniri din 1918, apoi, peste ani, la sprijinul pentru admiterea țării în NATO și apoi în Uniunea Europeană.

Din 2016 și până acum am ajuns să cunosc mult mai bine atât țara, cât și pe oamenii ei, începând cu propriii mei colegi, clienții băncii și prietenii mei români. Am descoperit o națiune care iubește libertatea, profund atașată valorilor democrației și, mai ales, o țară deschisă, care crede cu adevărat în Europa și valorile ei.

De aceea, decizia de azi (n.r. ieri) privitoare la admiterea în spațiul Schengen mi se pare cu atât mai surprinzătoare cu cât este neașteptată, tristă și nedreaptă. România își merită locul în Europa, companiile și antreprenorii ei merită să fie tratați la fel ca cei din oricare altă țară, iar economia românească are dreptul să beneficieze de avantajele apartenenței la spațiul Schengen. Susțin 100% aderarea României și am încredere că, în cele din urmă, autoritățile statelor care au votat împotrivă vor găsi luciditatea necesară pentru a lua decizia corectă, și pe care România o merită pe deplin”.

BVB | Știri BVB