Update articol:

Franţa: Autorităţile interzic intrarea ‘convoaielor libertăţii’ în Paris

franta, steag Sursa foto: pixabay.com

Prefectul poliţiei din Paris a anunţat joi că interzice intrarea în capitală a ‘convoaielor libertăţii’, inspirate de mişcarea începută în Canada pentru a protesta împotriva restricţiilor sanitare, transmit Reuters şi AFP.

Protestatari, unii dintre ei fluturând steaguri canadiene, au pornit miercuri din sudul Franţei în ceea ce ei numesc un ‘convoi al libertăţii’, cu care se îndreaptă spre Paris şi Bruxelles pentru a cere încetarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Joi este aşteptată plecarea altor convoaie din mai multe oraşe ale Franţei.

Invocând riscul de tulburare a ordinii publice, prefectura capitalei a anunţat că protestatarilor li se va interzice accesul în Paris între 11 şi 14 februarie.

‘Va fi instituit un dispozitiv special (…) pentru a împiedica blocarea de axe rutiere şi a-i sancţiona pe cei care încalcă această interdicţie’, a indicat prefectura de poliţie, potrivit Agerpres.

Cei care vor încălca dispoziţia riscă doi ani de închisoare, o amendă de 4.500 de euro şi suspendarea permisului de conducere, au precizat autorităţile.

În Canada, demonstraţiile care au blocat capitala Ottawa pentru a cere renunţarea la obligativitatea vaccinării şoferilor de camioane care trec graniţa în SUA se extind acum spre principalele puncte de frontieră cu statul vecin.

Proteste similiare au apărut de asemenea în Australia şi Noua Zeelandă.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022