Update articol:

Franţa avertizează că preţurile ridicate la energie vor dura încă câteva luni

bec energie Sursa Pixabay

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat marţi că se aşteaptă ca majorarea preţurilor energiei să dureze “încă câteva luni”, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal, a anunţat că se pregătesc noi măsuri pentru a face faţă situaţiei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Luni, Autoritatea franceză de reglementare a energiei a informat că Engie va majora de la 1 octombrie preţurile gazelor cu 12,6%.

În urmă cu două săptămâni, Gabriel Attal anunţa că autorităţile de la Paris vor să extinde programul de acordare de vouchere pentru energie la mai multe gospodării, în încercarea de a uşura costul creşterii facturilor la energie. În prezent, aceste vouchere sunt acordate pentru aproximativ 5,5 milioane de gospodării cu venituri modeste din Franţa.

“Lucrăm la măsuri suplimentare”, a afirmat marţi Attal la postul de radio Europe 1, fără a da amănunte.

Preţurile europene de referinţă la gaze naturale au urcat cu peste 250% din ianuarie, din cauza nivelului redus al stocurilor, cererii ridicate din Asia şi întreruperilor. Creşterea preţurilor la energie a dus costurile la electricitate în Europa la cel mai ridicat nivel din ultimii ani şi este puţin probabil ca situaţia să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori.

BVB | Știri BVB

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 25 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 24 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

Erste Group Bank AG (EBS) (25/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021