Update articol:

Franţa: Un nume nou pentru partidul preşedintelui Macron

Emmanuel Macron/ Sursa foto: Twitter Emmanuel Macron/ Sursa foto: Twitter

La République en Marche (LREM), mişcarea politică a preşedintelui francez Emmanuel Macron, şi-a schimbat oficial numele sâmbătă în partidul Renaissance (Renaştere), notează AFP, potrivit Agerpres.

Creat cu doar un an înainte de instalarea sa la Palatul Elysée în 2017, instrument al realegerii sale în 2022, partidul lui Macron se reinventează, în contextul în care fondatorul său nu va putea solicita un al treilea mandat prezidenţial în 2027.

Militanţii s-au adunat în congres sâmbătă la Carrousel du Louvre la Paris, la câţiva metri de piramida unde cel mai tânăr preşedinte al Republicii a V-a şi-a sărbătorit prima sa victorie în 2017.

“Fără unitate, extremele vor predomina”, a avertizat sâmbătă Emmanuel Macron, acum preşedinte de onoare al Renaissance, reales în mai în faţa candidatei formaţiunii Rassemblement national (RN, extremă dreaptă), Marine Le Pen, care a obţinut peste 41% din voturile exprimate. Cu 2,6 milioane mai multe voturi decât în turul secund din 2017.

La legislativele din iunie, preşedintele reales a pierdut majoritatea absolută în Adunarea Naţională, în timp ce RN şi-a doborât recordul cu 89 de deputaţi aleşi.

Prezentă la miting, premierul Elisabeth Borne a pledat încă o dată pentru “a depăşi” politic diferenţele dintre dreapta şi stânga, crezul şefului statului.

Noua conducere a Renaissance se află sub direcţia lui Stephane Séjourné, 37 de ani, fost colaborator al şefului statului şi preşedinte al grupului Renaissance din Parlamentul European.

El va fi înconjurat de secretari generali adjuncţi, printre care ministrul economiei, Bruno Le Maire, care se va ocupa de ideologie, şi ministrul de interne, Gérald Darmanin, de formare.

A fost necesar “să îi punem în jurul mesei pe toţi pretendenţii” la prezidenţialele din 2027, a explicat un executiv din fosta conducere, citat de AFP.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021