Update articol:
Cu o cifră de afaceri în 2019 de 25,4 MIL EUR și o EBITDA de 2,3 MIL EUR

Frigotehnica, o companie ROCA Investments, își asumă să continue creșterea din 2019 și păstrează planurile de expansiune

Companie deținută de ROCA Investments, Frigotehnica își propune ca în 2020 să susțină tendința crescătoare a ultimilor ani și mizează în strategia sa de dezvoltare pe directa legătură dintre industria frigului și cea alimentară, domeniu care se păstrează stabil și profitabil chiar și în contextul pandemiei COVID-19, potrivit unui comunicat de presă.

În timp ce majoritatea companiilor românești sunt afectate deja de criză, planurile setate de Frigotehnica pentru 2020 rămân neschimbate, iar ambiția furnizorului de frig este ducă mai departe demersurile de creștere regională începute deja prin demararea operațiunilor pe piața din Ungaria și consolidarea prezenței din Bulgaria și Ucraina. Rezultatele atinse în 2019, când compania a înregistrat un profit net de 1,9 MIL EUR, cu 7,4% mai mare față de 2018, se datorează restructurării financiare și operaționale făcute cu succes de către ROCA Investments și profesionalismului angajaților Frigotehnica, potrivit aceleași surse.

„Vom merge contra curentului si țintim să depășim performantele din ultimii ani. Suntem pregătiți să o facem. Pentru anul în curs avem bugetată o creștere a cifrei de afaceri cu peste 10% și suntem încrezători în capacitatea companiei să depășească, pentru prima data, bariera de 2 MIL EUR profit net. Mizăm pentru atingerea acestor obiective pe know-how-ul și pasiunea echipei excepționale pe care o avem alături, care a depășit 200 de persoane și continuă să crească”, a declarat Adrian Neacșu, CEO Frigotehnica.

După preluarea de către ROCA Investments, în 2018, Frigotehnica a raportat cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani. Tot sub susținerea ROCA Investments, Frigotehnica a înregistrat și în 2019 rezultate pozitive pe toate palierele financiare: o cifră de afaceri de 25,4 MIL EUR, surclasându-și câștigurile din 2018 cu 3%, și o EBITDA de 2,3 MIL EUR care se traduce într-o creștere spectaculoasă de 14%, se mai precizează în comunicat.

„Ascensiunea Frigotehnica din ultimii doi ani este rezultatul măsurilor de restructurare operațională implementate după preluarea companiei de către ROCA Investments. Mai mult, în aceste momente de incertitudine generală și de adaptare la noua realitate economică, redescoperim importanța acestui domeniu de activitate, a serviciilor legate de conservarea și păstrarea hranei. Dacă am înțeles că mâncarea este o prioritate, păstrarea la rece este următoarea condiție de bază. Felicităm întreaga echipă Frigotehnica pentru ambiția și spiritul lor de a fi cei mai buni și a descoperi mereu lucruri noi”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (27/09/2021)

Cerere de chemare in judecata formulata de un actionar

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (27/09/2021)

Restructurare datorii Computer Learning Center & ISEC Associates