Update articol:

Frontiera dintre Canada şi Statele Unite rămâne închisă până pe 21 iulie

Statele Unite ale Americii şi Canada au decis să extindă închiderea frontierei comune până pe 21 iulie pentru toate călătoriile neesenţiale, a declarat marţi premierul canadian Justin Trudeau, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Canada şi Statele Unite au convenit să extindă pentru 30 de zile măsurile în vigoare la frontieră, până pe 21 iulie”, a declarat Trudeau.

“Este o decizie care va proteja oamenii de ambele părţi ale graniţei, în timp ce continuăm lupta împotriva COVID-19”, a adăugat el.

Cea mai lungă frontieră din lume este închisă din 21 martie, cu excepţia comerţului cu mărfuri şi bunuri.

Pe de altă parte, Statele Unite şi Mexicul au căzut de acord să prelungească până pe 21 iulie interdicţia privind călătoriile “neesenţiale” pe cale terestră între cele două ţări, pentru a limita răspândirea COVID-19, a anunţat marţi Ministerul de Externe mexican.

“Restricţiile sunt menţinute în aceleaşi condiţii de la punerea în aplicare a acestora pe 21 martie. Cele două ţări vor continua să coordoneze măsurile sanitare la frontieră. Vor rămâne în vigoare până pe 21 iulie”, a scris ministerul pe Twitter.