Update articol:

Fundația Corneliu Coposu, indignată că PNŢCD susţine PSD pentru alegerile europarlamentare

Fundația Corneliu Coposu s-a arătat indignată că PNŢCD susţine PSD pentru alegerile europarlamentare. 

Astăzi, Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, şi preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, au semnat un protocol de susţinere a Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare.

“În aceste zile, am avut mai multe discuţii cu preşedintele PNŢCD, cu preşedintele Partidului Ecologist Român, care au decis ca, în condiţiile în care au strâns peste 200.000 de semnături fiecare partid, respectiv 263.000 de semnături Partidul Ecologist Român, 209.000 de semnături PNŢCD, să nu depună liste, pentru a susţine la alegerile europarlamentare Partidul Social Democrat”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, aflat alături de Pavelescu şi Pop.

Fundația Corneliu Coposu a transmis, pe Facebook, următorul comunicat: “Am luat act cu stupoare şi cu indignare de declaraţiile conform cărora PNŢCD, partidul lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu – pentru a aminti doar patru nume din lunga listă de politicieni excepţionali care au înfundat puşcăriile comuniste – ar fi semnat un protocol de colaborare cu PSD.
PSD este pentru noi, şi a fost tot timpul, continuatorul ideologic al PCR, chiar dacă a fost silit de istorie să se manifeste într-un sistem democratic, și în orice caz continuatorul FSN, partidul-stat care a ajuns în 1990 la conducerea României printr-o cascadă de manipulări, îndreptate inclusiv și în special împotriva PNȚCD și a liderului său, Corneliu Coposu, despre care votanții FSN au fost convinși că mânca icre negre cu polonicul la Paris în anii în care, în realitate, se afla în închisoare pentru delictul de opinie, apoi în domiciliu forţat în pustietatea Bărăganului, apoi urmărit de Securitate pas cu pas, fără a ieşi vreodată din ţară înainte de 1990.
Niciodată mai mult ca în acest moment n-a fost mai valabilă o tristă vorbă românească: azi, Seniorul politicii românești, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se răsucește în mormânt!
Indiferent cum a reușit un impostor să pună mâna pe conducerea formală a partidului, el nu reprezintă spiritul creștin-democrat, nu-i reprezintă pe național-țărăniștii din istorie și de azi și, nu în ultimul rând, nu reprezintă familia Coposu. 
Așa-zisul protocol anunțat azi este lovit de nulitate în fața istoriei, care nu va reține numele celui care l-a semnat nici măcar la capitolul Curiozități.

București – 28 martie 2019

Rodica COPOSU – Președinte
Ion-Andrei Gherasim – Președinte executiv
Flavia Bălescu – Vicepreședinte
Mihaela Dobrescu – Membru Consiliu Director
Mircea Popa Zlatna – Membru Consiliu Director
Tudor Dunca – Membru
Costin Borc – Membru
Tudor Călin Zarojanu -Membru
Teodora Popa – Membru
Mirela Ștefan – Membru”.

Aurelian Pavelescu a reamintit, astazi, că în urmă cu un an, PNŢCD a susţinut mitingul împotriva abuzurilor organizat de către PSD-ALDE. El i-a reproşat preşedintelui Iohannis faptul că nu îşi îndeplineşte rolul constituţional de mediator şi că a “îndemnat populaţia la revoltă, la nesupunere civică”.

“Am vorbit încă de atunci că PNŢCD este dator, prin doctrina lui, să apere democraţia înainte de toate, înaintea intereselor de partid, aşa cum ar trebui să facă orice partid politic într-o democraţie. Ce s-a întâmplat în ultimii mulţi ani, de la preluarea mandatului de către preşedintele Klaus Iohannis, sunt lucruri care ne-au cutremurat pe toţi. Au fost dezvăluiri nenumărate în ultimii ani, o caracatiţă care a acaparat statul, a instituit poliţia politică, a pus sub urmărire milioane de români, a bulversat nu numai instituţiile statului, dar şi întreaga societate. Preşedintele a refuzat să îşi îndeplinească rolul constituţional de mediator şi a instaurat un de fapt un regim personal de mână forte”, a spus el, potrivit Agerpres.

Totodată, el i-a mulţumit lui Dragnea pentru faptul că “a acceptat, la recomandarea PNŢCD”, ca pe lista candidaţilor pentru europarlamentare să figureze Cristian Terheş.

“Vine dintr-o familie veche de ţărănişti, cu deţinuţi politici în familie. Este contribuţia noastră la această listă”, a adăugat el.

Dănuţ Pop a declarat că PER susţine lista candidaţilor, apreciind că aceasta ar “reprezenta interesele României cel mai bine în faţa Europei” şi “interesul naţional, mai bine decât oricine, în faţa intereselor străine”.

“S-a văzut că mediul nostru de afaceri a fost distrus, ca să facă loc la cei de afară. Susţinem această listă. Am avut câteva discuţii cu domnul preşedinte Dragnea şi dânsul ne susţine şi nouă câteva proiecte, pe care le veţi regăsi în acest protocol: privind tăierea pădurilor, TVA zero la produsele bio şi tradiţionale, eliberarea autorizaţiei de mediu în 48 de ore, să nu mai stea investitorul un an de zile după autorizaţia de mediu, răspunderea magistraţilor, pe care noi am depus de foarte mult timp, de vreo şapte ani, şi încă n-a trecut. Şi ne mai interesează promovarea ca brand naţional a unui parc de distracţii Dracula Park. El a mai fost lansat, dar pentru a dezvolta turismul cred că este esenţial”, a mai spus el.

Liviu Dragnea a declarat la rândul său că “PSD este onorat” de sprijinul celor două formaţiuni, menţionând că PNŢCD “a susţinut în permanenţă democraţia în această ţară” şi “dispariţia abuzurilor”, promovând interesele României atât în relaţiile europene, cât şi în cele internaţionale.

În ce priveşte Partidul Ecologist Român, el a menţionat că în protocol au fost trecute doar câteva proiecte care vizează protecţia mediului, dar că a fost stabilită colaborarea şi pentru altele. 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (25/05/2022)

Decizie favorabila a Curtii de Apel Bucuresti referitoare la One Peninsula

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/05/2022)

Promateris atrage o noua finantare cu fonduri nerambursabile norvegiene