Update articol:

Fundaţia muzicianului Leonard Cohen protestează după folosirea piesei “Hallelujah” în campania lui Trump

Sursa foto: facebook.com/WhiteHouse

Fundaţia care administrează catalogul muzical al cântăreţului Leonard Cohen a protestat faţă de utilizarea în scopuri politice a cântecului său “Hallelujah” în timpul Convenţiei Naţionale Republicane (RNC), a raportat vineri presa americană, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Un cover al acestui cântec a fost difuzat în momentul în care preşedintele american Donald Trump a acceptat în mod oficial nominalizarea din partea Partidului Republican pentru a participa la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, în ultima seară a RNC, eveniment desfăşurat în perioada 24-27 august.

Avocata Fundaţiei Cohen, Michelle Rice, a spus că analizează în această perioadă o serie de opţiuni legale pentru a pedepsi utilizarea acelui cântec “într-o încercare neruşinată de a politiza şi de a exploata într-o astfel de manieră sfruntată piesa ‘Hallelujah’, unul dintre cele mai importante cântece din catalogul Cohen”. Declaraţia avocatei a fost preluată de numeroase companii mass-media americane, inclusiv de site-urile Deadline şi Variety.

Reprezentanţii grupului Sony/ATV Publishing au precizat la rândul lor că au respins în mod expres o solicitare din partea Partidului Republican, care dorea să difuzeze acel cântec în timpul RNC.

Nu este pentru prima dată când un muzician protestează faţă de utilizarea de echipa preşedintelui Trump a unui cântec în campanii electorale.

Familia lui Tom Petty a anunţat în luna iunie că regretatul muzician nu şi-ar fi dorit ca unul dintre cântecele sale să fie folosite într-o “campanie a urii” după ce echipa lui Donald Trump a difuzat single-ul “I Won’t Back Down” într-un miting electoral ce a avut loc în oraşul Tulsa din statul Oklahoma.

Ozzy Osbourne, Elton John, trupa The Rolling Stones şi Adele l-au criticat la rândul lor pe Donald Trump pentru folosirea unor cântece din repertoriile lor la o serie de evenimente politice.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (27/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/10/2020)

Tranzactie cu parti afiliate

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/10/2020)

Comunicat informare investitori - versiunea in limba engleza