Update articol:

Gabriel Dumitrașcu: Reamintesc membrilor noului CA al Electrica de obligația să denunțe încălcările de statut și lege ale predecesorilor, în caz contrar răspunzând solidar cu aceștia

Alexandru Botez, acţionar minoritar al Electrica, despre AGA de astăzi:  “A fost un vot viciat. Sunt milioane de voturi care au mers către doamna Ramona Ungur, care nu a mai candidat”

A fost începută curățenia de primăvară la Electrica, dar nu e finalul, a reacţionat Gabriel Dumitrașcu, fost șef al privatizărilor din energie, după Adunările Ordinare şi Extraordinare de astăzi de la Electrica.
Acesta a precizat: “În urma dezvăluirilor din ultima perioada despre incompatibilitățile și conflictele de interese ale unor membrii ai Consiliului de Administrație Electrica, acționarii au revocat azi și mandatul lui Bogdan George Iliescu. Acesta nu a fost confirmat ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lui încetȃnd pe cale de consecință.
La o zi după ce am făcut prima dezvăluire, Ramona Ungur și-a prezentat demisia, cu efect imediat, din funcția de administrator al companiei și a renunțat la calitatea de candidat în cadrul alegerilor pentru Consiliul de Administrație.
Acționarii Electrica au hotărât alegerea, pentru un mandat de patru ani, a următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Iulian Cristian Bosoancă, Gicu Iorga, Ion Cosmin Petrescu, Adrian Florin Lotrean, Radu Mircea Florescu, George Cristodorescu și Dragoș Valentin Neacșu.
Le urez succes, gânduri bune, consecvență și realizări notabile lui Iulian Cristian Bosoancă, Ion Cosmin Petrescu, Adrian Florin Lotrean, George Cristodorescu și Dragoș Valentin Neacșu!
În același timp, le reamintesc acestora prevederea legală că au obligația să denunțe încălcările de statut și lege ale predecesorilor, în caz contrar răspunzând solidar cu aceștia. Știu, o să fie dificil atâta timp cât ești coleg de consiliu cu doi dintre cei incriminați.
Când urci în poziții de asemenea importanță nimic nu este ușor. Au șansa de a-și începe mandatul cu responsabilitate și onoare sau de a deveni o parte din gloata”gulerelor albe”.
Rămâne întrebarea cum a fost posibil ca într-o companie listată pe bursele din București și Londra sa se întâmple asemenea abuzuri? Voi da un posibil răspuns după zilele libere. Veți afla cum d-na Popescu, membru în Comitetul de nominalizare și remunerare al CA Electrica, la aceea vreme, a forțat legea și statul, numindu-l pe Directorul general Electrica, președintele CA la cele trei societăți de distribuții, chiar dacă acesta avea interdicție ca urmare a unui certificat fiscal”.
La rândul său, Alexandru Botez, acţionar minoritar al Electrica, a spus despre AGA de astăzi:  “A fost un vot viciat. Sunt milioane de voturi care au mers către doamna Ramona Ungur pentru că Electrica nu a anunat decât vineri seară că nu mai candidează, deși știau de joi când au și dat comunicat la BVB că și-a dat demisia. Au lăsat însă actionarii să o voteze. În plus, statul a dat voturi unor candidați “independenți” că domnul Lotrean care nu pare a fi deloc independent având mult business cu statul. Domnul Iliescu a luat voturi fiind prezentat independent, deși s-a demonstrat că nu este independent. Se pare că a fost o înțelegere între stat și BERD în care și-au împărțit pozițiile 5 la 2. Să sperăm că lucrurile vor merge bine în continuare. Oricum, problemele cele mai mari nu sunt la Bord, ci la conducerea executivă generală. În ceea ce mă privește, voi continuă lupta pentru legalitate, rămânând un investitor activ”.  Alexandru Botez s-a auto-propus pentru a candida la Consiliul de Administraţie, dar nu a fost ales.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA) Electrica SA, legal și statutar constituită în data de 28 aprilie 2021, a ales, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Administrație, format din șapte membri.

 

Sunt considerați revocați următorii membri ai Consiliului de Administrație: Valentin Radu, Dragoș Andrei și Bogdan George Iliescu. Aceștia nu au fost confirmați ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetȃnd pe cale de consecință la data prezentei AGOA. În data de 22 aprilie 2021, Ramona Ungur și-a prezentat demisia, cu efect imediat, din funcția de administrator al companiei și a renunțat la calitatea de candidat în cadrul alegerilor pentru Consiliul de Administrație.

La şedinţa AGOA au participat personal, prin reprezentant sau prin vot prin corespondenţă, acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 30 martie 2021, stabilită ca dată de referinţă, cvorumul fiind de 89,63% din totalul drepturilor de vot şi de 87,85% din capitalul social al Societăţii.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (12/05/2021)

Convocare AGAO 16.06.2021

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021