Update articol:

Gabriela Firea îl susține pe Paul Stănescu pentru poziţia de preşedinte executiv interimar

Actualizare:  După întâlnirea cu premierul Viorica Dancilă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat următoarele:  

“Am avut o discuţie cu premierul, am stabilit să ne vedem zilele următoare şi la Guvern. I-am spus care sunt urgenţele pentru Capitală, şi anume, în primul rând, la finalul anului trecut ni s-a tăiat o sumă consistentă care ne pune în situaţia de a nu reuşi să plătim subvenţiile la transport, la termoficare şi spitalele din Capitală. Mi-a promis că va discuta cu reprezentanţii Guvernului şi se va remedia această situaţie în favoarea bucureştenilor la prima rectificare bugetară. Am discutat și despre situația privind termoficarea, unificarea RADET cu ELCEN, pentru ca bucureştenii să nu mai aibă problema apei calde şi a căldurii. Mi-a spus, de asemenea, că se va implica pentru rezolvarea acestei probleme care trenează de câţiva ani de zile şi care a fost blocată anul trecut. Noi eram pe cale să rezolvăm şi această situaţie. Și alte probleme curente ale Primăriei Capitalei, ale bucureștenilor”.

———————-

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat: “Îl susţin cu toată tăria pentru poziţia de preşedinte executiv interimar pe domnul Paul Stănescu, care, alături de mine şi alţi foarte puţini colegi, am avut cu toţii de pătimit pentru că am semnat acea scrisoare”.

Ea a fost întrebată de jurnalişti despre o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale: “Am privit, aşa cum vă spuneam, anunţul făcut de domnul Dragnea în noaptea alegerilor, am fost surprinsă, am şi comunicat public acest lucru, pentru că nu am dialogat pe subiect.
Mă interesează strict problema bucureştenilor şi se dovedeşte că ceea ce am semnalat anul trecut cu privire la situaţia din Capitală, din marile oraşe, din întreaga ţară, este o realitate, dar noi atunci am fost numiţi pucişti, trădători, că ne-am dat cu statul paralel.
Dacă vă aduceţi aminte, acea scrisoare a fost semnată de 28 de membri ai Comitetului Executiv, inclusiv de mine, alţi 10 membri în Comitetul Executiv ne-au promis că vor vota cu acea rezoluţie în Comitetul Executiv, dar în cadrul şedinţei am rămas doar şase care să ne menţinem opinia, şase persoane care am fost ori excluse, ori pedepsite, ori luate toate funcţiile.

Întrebată ce a gândit când Liviu Dragnea a intrat pe porţile penitenciarului, Firea a declarat: “Nu m-am bucurat. Cum poţi să te bucuri? Ce fel de om să fii, sa te bucuri când un om îşi pierde libertatea, indiferent câte adversităţi ai avut cu el, inclusiv câte ai pătimit din cauza lui, că te-ai şi îmbolnăvit, nu poţi să te bucuri de aşa ceva”.

Legat de o eventuală candidatură la şefia PSD, Firea a afirmat: “Au fost colegi care mi-au spus că aș fi cea mai potrivită și că ar trebui să-mi asum această poziție foarte dificilă, într-un moment greu al PSD, în care mulți fug de PSD pentru că ei consideră că partidul a ajuns la un scor foarte mic.
Trebuie făcută o analiză foarte serioasă a ce s-a întâmplat în acest partid.
Sunt fost colegi care m-au sunat si mi-au spus că aș fi cea mai îndreptățită persoană să preiau președinția partidului. Am spus ca eu sunt un om de echipă, nu îmi doresc acest lucru, am și precizat asta în noaptea alegerilor. Statutar este normal ca doamna prim ministru Viorica Dancila să preia ca presedinte executive interimatul de președinte”.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Finalizarea programului de rascumparare a actiunilor proprii

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/07/2020)

Convocare AGEA pentru data de 21 august 2020

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 29.06-03.07.2020