Update articol:

GALA FINANCIAL INTELLIGENCE 2020 a premiat performanțe ale oamenilor de business și ale companiilor din România

GALA FINANCIAL INTELLIGENCE, aflată la cea de-a treia ediţie, a premiat şi în acest an performanțe ale oamenilor de business și ale companiilor din România. Pentru siguranța tuturor, în perioada pandemiei COVID-19, am decis să desfășurăm evenimentele Financial Intelligence în mediul ONLINE, ca măsură de prevenție a răspândirii noului coronavirus.

Alina Popa, OMV Petrom

Image 1 of 37

 

În cadrul Galei, personalităţi din mai multe domenii financiare au făcut  o radiografie a economiei, cum a fost afectat acest an de pandemie si care sunt perpectivele anului următor:

Florin CÎȚU, Ministrul Finanțelor Publice

Florin Cîţu, la Gala Financial Intelligence 2020: Ne aşteptăm ca anul viitor să fie dificil, nu la fel de dificil ca anul acesta

Virgil POPESCU, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Daniel Apostol, Directorul Direcției de Comunicare și Relații Interinstituționale și Purtător de Cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară care a transmis mesajul preşedintelui ASF Nicu Marcu

Nicu Marcu, preşedintele ASF, mesaj adresat cu ocazia Galei Financial Intelligence 2020: Analizele de risc efectuate de specialiștii ASF relevă un grad ridicat de stres la nivelul piețelor europene, ceea ce impune precauții suplimentare

Adrian VASILESCU, Consultant de Strategie, Banca Naţională a României

Adrian Vasilescu (BNR), la Gala Financial Intelligence: Am convieţuit 10 ani cu un PIB vitezoman, dar care nu a atins sustenabilitatea cerută unui producător de bunăstare

Bogdan CHIRIȚOIU, Președinte, Consiliul Concurenței

Bogdan Chiriţoiu, la Financial Intelligence Awards Gala 2020: Una peste alta PIB-ul nostru stă surprinzător de bine; scăderea e în ton cu restul Europei

Dumitru NANCU, Director General, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii

Nancu (FNGCIMM) la Financial Intelligence Awards Gala 2020: Toate cifrele arată o creştere a creditării cu 48% faţă de septembrie 2019 datorită IMM Invest

Lucian RUSU, secretar de stat, Secretariatul General al Guvernului

Nicolae TURDEAN, Preşedinte, Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM)

Cristin POPA, Director Executiv, Direcția Executivă Monitorizare și Control, ANCOM

Cristin Popa (ANCOM), la Financial Intelligence Awards Gala 2020: Suntem pregătiţi pentru a porni licitaţia de spectru care este pretabil dezvoltării 5G

Dan CÎMPEAN, Director General, CERT RO

Cîmpean (CERT-RO), la Financial Intelligence Awards Gala 2020: Au apărut noi tipuri de incidente de securitate cibernetică – sectorul financiar-bancar şi cel al sănătăţii, ţinte predilecte

Daniela ȘERBAN, Președinte al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România

Dragoș PÎSLARU, Europarlamentar, Renew Europe Group

Siegfried MUREȘAN, Raportor în Parlamentul European pentru Green Deal

Marius Moldovan, Președintele Directoratului SIF Transilvania

 

GALA FINANCIAL INTELLIGENCE AWARDS este o ocazie de recunoaștere a meritelor și realizărilor deosebite ale unor importanți oameni de businss și companii din România, în anul care a trecut.

Vezi, mai jos, premiile: 

FPPG a obţinut Premiul pentru consolidarea reprezentării în spațiul public a întregii industrii oil&gas

Prin eforturi susținute, FPPG reunește în prezent principalii producători de gaze naturale, care acoperă peste 98% din producția internă, atestându-și astfel reprezentativitatea pentru sectorul energetic.

Electrica -Premiul pentru cel mai puternic jucător de pe piața energiei electrice

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.
Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Ion Sterian- Director General Transgaz – Premiul “Personalitatea anului în energie”

Ion Sterian este un manager care a avut performante extraordinare, chiar si in acest an atipic, afectat de pandemia de Covid.
În acest an, cu Ion Sterian la conducere, Transgaz a finalizat gazoductul Ungheni-Chișinău și un proiect de investitii care depaseste granitele nationale – prima fază a conductei BRUA.
În 2020, Transgaz finalizeaza proiecte de investitii în valoare de 1,1 miliarde de euro.

Petrom – Premiul pentru cel mai mare contribuabil la bugetul de stat

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Romgaz – Premiul pentru cel mai activ jucător din piața gazelor

Romgaz are un program ambitios de investiţii în următorii cinci ani de circa 15,69 miliarde de lei, orientat în cea mai mare parte către producţia de gaze naturale (circa o treime din sumă), asocieri/parteneriate în proiecte offshore (Marea Neagră) şi producere- stocare energie electrică (o altă treime din sumă, respectiv 5, 475 miliarde lei), restul fiind alocat pentru diversificare –petrochimie şi producţia energie electrică.

Transelectrica – Premiul pentru excelență în implementarea proiectelor de investiții

Transelectrica urmărește cu atenție realizarea planurilor de investiții prin care se dezvoltă infrastructura energetică de transport.
Pentru Transelectrica, investițiile reprezintă principala sursă de dezvoltare și de evoluție la nivel tehnologic. Printr-o abordare unitară în ceea ce privește deciziile strategice, Transelectrica va continua să îmbunătățeasca gradul de realizare al planului de investiții și sa atinga obiectivele de dezvoltare ale companiei.

Nuclearelectrica -Premiul pentru includerea acțiunilor în indicii de piață emergentă

Includerea acțiunilor Nuclearelectrica în indicele FTSE Russell reprezintă cea mai avantajoasă poziţionare în piaţa de capital a SNN, un deziderat al companiei de valorificare şi atragere de noi investitori, de fructificare a rezultatelor sale şi a evoluţiei din ultimii ani pe piaţa de capital.
Includerea în indicii de piaţă emergentă este elocventă pentru o valoare totală de piaţă a companiilor mult mai mare decât cea aferentă pieţei de frontieră. Includerea în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell vine după un proces de evaluare de un an şi valorifică importanţa acordată de investitori SNN.

Hidroelectrica -Premiu pentru rezultatele investiționale deosebite pe zona de modernizări și retehnologizări

Anul acesta, Hidroelectrica a pus un accent deosebit pe efectuarea lucrărilor de modernizare și retehnologizare, iar acest lucru se va reflecta în creșterea siguranței în exploatare a obiectivelor pe care compania le are în portofoliu. Securizarea a ceea ce exista deja este un pas vital al investițiilor Hidroelectrica. Hidroelectrica se asigura că obiectivele companiei au un grad ridicat de disponibilitate și sunt capabile să răspundă fără probleme oricăror solicitări ale SEN. Pentru urmatorii cinci ani, Hidroelectrica are un proiect de investiţii de 26 de miliarde de lei care prevede şi diversificarea obiectului de activitate al Hidroelectrica, respectiv pe lângă producţia de energie hidroelectrică şi producţia eoliană.
Hidroelectrica este interesată de investiţii în parcuri eoliene onshore şi offshore, parcuri foto-voltaice, producţia de electricitate pe bază de biomasă, producţia de hidrogen prin hidroliză, dezvoltarea de reţele de e-mobility.

Hidroconstructia – Premiul pentru 70 de ani de excelență în construcții

Hidroconstrucția S.A., constructor cu capital privat 100% românesc, aniversează in acest an 70 de ani de activitate. Înființată în anul 1950, ca unic constructor al investiției hidroenergetice de la Bicaz, compania a dezvoltat, de-a lungul timpului, o expertiză unică în România pentru toate lucrările de construcții hidroenergetice și hidrotehnice, atât de suprafață, cât și subterane.
De la înființare și până în prezent, Hidroconstrucția S.A. a trecut prin numeroase procese de inovare și dezvoltare, progresul fiind evident, fapt certificat incontesabil de proiectele ample în care compania românească este implicată atât la nivel național, cât și pe plan extern.

Impetum – Premiul pentru Confidex – cel mai curajos proiect pro-business

Confidex este invitația lansată de Impetum Group businessului românesc de a folosi criza pentru o reconstrucție strategică și corectă pentru o economie mai solidă în România.
Proiectul radiografiază pas cu pas efectele crizei coronavirusului asupra economiei și pune accent pe elementele care redau încrederea mediului de business în economie.

Sorin Constantinescu – Premiu pentru susținerea industriei jocurilor de noroc în anul pandemiei

Sorin Constantinescu are o carieră de aproape trei decenii în sectorul jocurilor de noroc, în funcții de antreprenor, manager, lider de asociație, cu specializări în combaterea spălării banilor, a fraudelor de acest tip și în studierea și prevenirea dependenței de jocuri de noroc.
In acest an dificil, Sorin CONSTANTINESCU s-a implicat puternic pentru susținerea industriei jocurilor de noroc.

Fundația Superbet – Premiul pentru implicare în proiecte de responsabilitate socială

Prin Fundația Superbet, grupul Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, derulează cu regularitate programe CSR prin care se implică în viața comunității.

Fundatia Superbet susține inițiative ce vizează educația, Promovarea valorilor culturale, Dezvoltarea sportului, Susținerea altor initiative, Dezvoltarea spiritului civic, Sustinerea activitatilor ecologice, Promovarea responsabilă, Promovarea responsabilă a jocurilor de noroc.

Dan Alexandru Ghiță Președinte Rombet – Premiu pentru consolidarea reprezentării întregii industrii de gambling

Dan Alexandru Ghiță are o experiență de 22 de ani în piața jocurilor de noroc.
Rombet este astăzi cea mai mare asociație din industria de profil iar membrii acesteia sunt atât organizatori și producători de mijloace de joc din țară, cât și firme internaționale din industria de gambling.

OTP Bank – Premiu pentru investiții susținute în sistemul bancar

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. OTP Group aniversează anul acesta 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiara din România marchează 15 ani de prezență de piața locală.

Asociația Română a Băncilor- Premiul pentru susținerea mediului de afaceri în pandemie

Băncile din România au răspuns proactiv nevoilor clienților care au întâmpinat dificultăți din cauza pandemiei de coronavirus și au asigurat necesarul de finanțare la nivelul întregii economii. Încă de la debutul pandemiei, băncile din România au sprijinit clienții și au suspendat obligațiile de plată lunare din contractele de credit pentru 22% din creditele acordate populației și 28% din portofoliul total de împrumuturi acordate companiilor.
Comunitatea bancară din România își exprimă dorința de a contribui în continuare la procesul de relansare a economiei românești în perioada imediat următoare, prin soluții comune ce pot fi identificate ca parte a dialogului dintre comunitatea de afaceri și factorii de decizie instituțională.

CEC Bank -Premiul pentru digitalizarea serviciilor bancare

Prin procesele de digitalizare initiate din luna martie a acestui an, CEC Bank a făcut un salt de 2-3 ani în calitatea serviciilor acordate persoanelor fizice. De la distanță, în 5 minute și 8 secunde îți poți deschide cont la CEC Bank, fără hârtii sau drumuri suplimentare. De la începutul anului au fost lansate și plățile cu cardul direct de pe mobil- prin Apple Pay și Android, integrarea cu ghiseul.ro care permite vizualizarea și plata taxelor printr-un singur click din aplicația de mobile banking, autentificarea biometrică pentru plățile online cu cardul.

SIF Banat Crișana -Premiul pentru diversificarea portofoliului de active în perioada de criză

SIF Banat Crișana a generat, printr-o politica investiționala îndrăzneață, dinamică și adaptată noului context, o creștere a activului net, chiar si in aceasta perioada dificilă, menținându-și astfel prima poziție din punct de vedere al valorii VAN.

Teraplast – Premiul pentru cel mai dinamic grup din construcții

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții,
Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria.
Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a înregistrat o EBITDA de 99,1 milioane de lei în primele nouă luni din 2020, în creștere cu 46% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Marja de profitabilitate a Grupului TeraPlast s-a îmbunătățit în primele nouă luni din 2020 la 12,1%, față de aceeași perioadă a anului trecut, când aceasta era de 9,4%.
Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință al Bursei de Valori București – BET – și, din septembrie 2020, în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell.

SIF Moldova -Premiul pentru performanță consistentă și continuă pentru acționari

În ultimii ani, SIF Moldova și-a diversificat modelul de business, pentru a deservi cât mai bine interesele acționarilor, oferindu-le randamente peste piață, printr-o politică predictibilă combinată atât cu cash-dividend cât și cu programe de răscumpărare frecvente.
SIF Moldova a generat profituri în medie de 100 milioane lei în ultimii 10 ani și randamente cu două cifre în linie și peste randamentul altor fonduri.

Bursa de Valori București – Premiu pentru promovarea la statutul de piață emergentă – Bursa de Valori București

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), institutie fundamentala a pietei de capital, a aniversat 25 de ani de la redeschidere.
Evolutia pietei de capital din Romania din cei 25 de ani de activitate a fost recunoscuta de furnizorul international de indici FTSE Russell, care din 21 septembrie a promovat BVB in categoria Pietelor Emergente.

Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor De Ridicat şi Recipientelor Sub Presiune -Premiu pentru 10 ani de activitate

Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune implineste in aceasta luna 10 ani de activitate. Compania are în structura sa 16 sucursale distribuite în mod echilibrat pe întreg teritoriul ţării şi peste 200 de specialişti cu o vastă experieţă în domeniul instalaţiilor mecanice sub presiune şi a instalaţiilor de ridicat.
Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune S.A. îşi propune să devină partenerul consecvent în mobilizarea eforturilor pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a instalaţiilor/echipamentelor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi aparatelor consumatoare de combustibil.

Țuca, Zbârcea și Asociații – Premiul “Firma de avocatură a anului”

Țuca Zbârcea & Asociații este unul dintre jucătorii de frunte din România și deține o reputație solidă pe piața litigiilor și arbitrajelor, în special în domeniul arbitrajelor internaționale. Echipa de avocati, cu excelente abilitati juridice este foarte apreciată pentru activitatea privind soluționarea litigiilor comerciale.

Leader Team Broker -Premiul “Asigurarea pentru securitate cibernetică a anului”

Polița de asigurare de risc cibernetic (cyber risk) și răspundere profesionala dedicată companiilor IT&C, produs aflat in portofoliul Leader Team Broker, a fost extrem de apreciată de Fintech-urile românești cu activitate internațională.
Ea vine ca răspuns la cea mai nouă provocare căreia trebuie să-i facă față companiile din lumea întreagă – transformarea digitală proces care aduce cu sine și riscuri noi.

Casino Life & Business Magazine -Premiul pentru cea mai bună revistă a industriei de gambling

Fondată în 2007, Casino Life & Business Magazine este prima și cea mai populară revistă a industriei de gambling din România. Este singura publicatie B2B & B2C din industria jocurilor de noroc din România.

GALA FINANCIAL INTELLIGENCE HALL OF FAME AWARDS este la a treia ediție, fiind cel mai aşteptat eveniment emblematic al Financial Intelligence din an.

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022

E-mini S&P 500 TURBO LONG 0.01/ 3,350/3,450 (EBSPTL48) (03/10/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 03 si 04 Octombrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 septembrie - 30 septembrie 2022

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica