Update articol:

Gărzile de coastă ale Filipinelor au alungat o navă chineză din zona lor economică exclusivă

Gărzile de coastă filipineze au anunţat luni că au determinat o navă de război chineză să se retragă din zona economică exclusivă a Filipinelor din Marea Chinei de Sud, informează dpa.

Incidentul a avut loc pe 13 iulie în zona Marie Louise Bank, la 147 mile nautice de oraşul El Nido de pe coasta filipineză, din provincia vestică Palawan.

Vasul chinez, care s-a identificat ca fiind “Nava de război chineză 189”, s-a îndepărtat din zonă după avertismente repetate din partea navei BRP Cabra a gărzilor de coastă filipineze.

Pe 30 iunie, gărzile de coastă al Filipinelor au alungat cinci nave chineze şi două vietnameze din aceeaşi zonă.

Filipinele şi-au intensificat patrulele în Marea Chinei de Sud pe fondul prezenţei sporite a navelor chineze în teritorii maritime aflate în dispută. Din martie, aproape 300 de nave chineze au fost localizate în diferite puncte din Marea Chinei de Sud, inclusiv în părţi ale mării revendicate de Filipine şi situate în zona lor economică exclusivă.

China, care revendică cea mai mare parte a acestor teritorii maritime, şi-a instalat insule artificiale, dotate cu facilităţi cu capacităţi militare.

În afară de Filipine, şi Vietnamul, Malaezia, Brunei şi Taiwan revendică teritorii maritime între care există suprapuneri, zona fiind considerată bogată în resurse naturale.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (23/07/2021)

Finalizarea achizitiei pachetului majoritar de actiuni Pharmachem Distributie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (23/07/2021)

Informatii cu privire la perioada inchisa tranzactionarii: 2 - 31 august 2021

VRANCART SA (VNC24) (23/07/2021)

Rata dobanda cupon nr. 19

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 05.07.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (23/07/2021)

EVERGENT Investments a vandut integral detinerea la Agricola International SA