Update articol:

Gazprom reduce fluxurile de gaze către Italia cu o treime, printr-o reducere suplimentară

italia, lockdown de Paște Sursa Pixabay

Gazprom PJSC din Rusia va reduce în continuare livrările de gaz către Italia cu aproximativ o treime, a declarat luni gigantul energetic al țării, Eni SpA, într-un comunicat.

Gazprom a anunțat că va furniza Eni aproximativ 21 de milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi, comparativ cu o medie de aproximativ 32 de milioane de metri cubi pe zi în ultimele zile.

Reducerea cu o treime va diminua și mai mult furnizarea de gaze, care a fost deja redusă cu până la jumătate de la jumătatea lunii iunie. Anunţul vine în timp ce Italia se luptă cu seceta și un val de căldură care afectează producţia de energie și în timp ce țara se luptă să umple depozitele de gaze pentru iarnă.

Livrările de gaze naturale rusești către Europa prin conducta Nord Stream către Germania urmează să fie oprite luni din cauza întreținerii anuale planificate, dar liderii europeni și-au exprimat îngrijorarea că Rusia ar putea opri livrările de gaze ca represalii pentru sancțiunile impuse invaziei Ucrainei.

Depozitele de stocare a gazelor din Italia sunt acum pline la aproximativ 60% din capacitate, iar guvernul a introdus măsuri, inclusiv un împrumut de 4 miliarde de euro (4 miliarde de dolari), pentru a accelera procesul de umplere. Guvernul premierului Mario Draghi încearcă să diversifice aprovizionarea pentru a reduce dependența de gazul rusesc.

Dacă Moscova ar opri complet livrările, Italia s-ar confrunta cu o recesiune, a avertizat săptămâna trecută guvernatorul Băncii Italiei, Ignazio Visco.

Bruno Le Maire, Franţa: Întreruperea totală a gazelor din Rusia este scenariul „cel mai probabil”

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM