Update articol:

Gazprom sistează livrările de gaze Republicii Moldova dacă nu achită plăţile scadente în 48 de ore; Şeful „Moldovagaz”: Căutăm soluţii

Gazprom

Concernul rus „Gazprom” a anunțat autoritățile de la Chișinău despre sistarea livrării gazelor naturale în cazul în care, în decurs de 48 de ore, nu va primi plata datorată pentru data de 22 noiembrie pentru gazul furnizat, potrivit deschide.md. 

Președintele Consiliului de administrare al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a confirmat că a primit notificarea din partea concernului rus Gazprom privind o posibilă sistare a livrării gazelor naturale, anunând că lucrează în comun cu Guvernul în vederea identificării resurselor financiare necesare pentru achitarea plăților.

Contactat de reporterul Deschide.MD, Ceban a precizat că SA „Moldovagaz” nu a reușit să achite factura la timp din cauza că în luna octombrie, deși prețul de achiziție a fost de 150 dolari SUA/1000 m3, Chișinăul îl procura la un preț de 800 dolari SUA/1000 m3. Totodată, a susținut el, Moldova ar urma să achite și 50% din gazele consumate în luna noiembrie, la un alt preț decât cel aplicat anterior, motiv pentru care și apare acest „decalaj de casă”.

 

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/12/2022)

Politica acordare dividende si Procedura selectie auditor financiar