Update articol:

Gazul rusesc continuă să curgă spre est prin conducta Yamal-Europa

gaze

Conducta Yamal-Europa, care livrează de obicei gaz rusesc în Europa de Vest, a trimite combustibilul înapoi în Polonia pentru a opta zi consecutiv, marți, potrivit datelor operatorului de rețea german Gascade, citate de Reuters.

Datele au arătat că fluxurile de la punctul de contorizare Mallnow de la granița germano-polonă mergeau spre est în Polonia cu un volum orar de aproape 1,2 milioane de kilowați-oră (kWh/h) marți dimineață, în scădere de la aproximativ 2 milioane de kWh peste noapte.

Conducta este o rută majoră pentru exporturile de gaze rusești către Europa.

Rezultatele licitației au arătat că exportatorul rus de gaze Gazprom nu a rezervat marți capacitate de tranzit de gaze pentru exporturi prin conducta Yamal-Europa.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că Germania revinde gazul rusesc Poloniei și Ucrainei, mai degrabă decât să elibereze o piață supraîncălzită, dând vina pentru inversare și creșterea prețurilor pe importatorii germani de gaze.

Ministerul german al Economiei a refuzat să comenteze declaraţiile lui Putin. Importatorii de gaze nu au răspuns solicitărilor Reuters de comentarii.

Datele operatorului slovac de conducte Eustream au arătat că rezervările de capacitate pentru fluxurile de gaz rusești de marți din Ucraina către Slovacia prin punctul de frontieră Velke Kapusany au fost de 773.712 megawați oră (MWh), în creștere cu puțin față de luni, dar sub nivelurile observate la începutul lunii decembrie.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)