Update articol:
FORUMUL PIETEI DE CAPITAL

George NICULESCU, Ministerul Energiei: Listarea la bursă a Hidroelectrica poate să asigure o parte din sumele necesare pentru investițiile companiei – VIDEO

Listarea la bursă a Hidroelectrica poate să asigure o parte din sumele necesare pentru investițiile companiei, a spus George–Sergiu NICULESCU, Secretar de stat la Ministerul Energiei, la FORUMUL PIETEI DE CAPITAL, organizat de Financial Intelligence, pe 21 septembrie.

“Ne dorim ca și Hidroelectrica să fie una dintre societățile listată la bursă care se află în portofoliul Ministerului Energiei. Din cauza legii 173 din 2020 (n.n. care interzice vanzarile de participatii ale statului), acest proces de listare a fost pus pe pauză”, a spus George Niculescu.

Acesta apreciază că IPO-urile din domeniul producerii de energie sunt la mare căutare și că o listare a unei societăți cu un potențial atât de mare precum Hidroelectrica va fi una de succes: “Se poate face prin majorarea capitalului social. Statul român își păstrează pachetul majoritar, în așa fel încât controlul asupra companiei să nu fie cedat. Ieșim din retorica aceea de a nu ne vinde țara, datorită faptului că păstrăm pachetul majoritar de acțiuni. Capitalizarea prin listarea la bursă poate să aibă efecte foarte bune în ceea ce privește asigurarea unor bugete pentru investiții, dezvoltarea companiei si a portofoliului de energie electrică. Hidroelectrica are dorința de a rămâne o companie 100% verde în ceea ce privește producerea de energie electrică. A achiziționat de curând un parc eolian, își diversifică sursele de producere a energiei electrice numai din surse regenerabile, este interesată să investească în continuare în proiecte ce țin de producerea energiei din surse regenerabile, în condițiile în care Comisia Europeană ne indică norme privind decuplarea creșterii economice de poluarea cu dioxid de carbon”.

Secretarul de stat a spus ca Hidroelectrica are perspective de investiții în eolian offshore, producerea de hidrogen, iar listarea poate să asigure o parte din sumele necesare acestor proiecte: “Intenția noastră este să mergem mai departe cu procesul de privatizare, așa cum a anunțat public domnul ministru Virgil Popescu. Trebuie văzut însă cum va modifica Parlamentul Legea 173 deoarece, din cauza acestei legi, nu putem să mergem mai departe cu niciun fel de privatizare.”

Domnul Niculescu a mai precizat ca, dacă privim evoluția societăților din energie pe bursă, după listare, toată lumea poate observa un trend crescător, societățile au evoluat într-un sens pozitiv: “Dezvoltarea acestor societati se vede în indicatorii publicați în rapoartele financiare. În urma listării societatilor de stat din energie, evolutia acestora a fost una crescătoare.”

Producția video la FORMUL PIETEI DE CAPITAL a fost asigurată de BOOF Media

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2021)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/10/2021)

Prelungire mandate membri Directorat, numire membru provizoriu CS

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/10/2021)

Importanta utilizarii votului prin corespondenta AGA 28.10.2021

IAR SA Brasov (IARV) (21/10/2021)

Schimbare Componentei Consiliului de Administratie