Update articol:
CHARLES ORTEL, ANALIST WALL STREET:

“George Soros a batjocorit legile americane privind actele de caritate”

www.georgesoros.com www.georgesoros.com

 

Miliardarul american George Soros a încălcat în mod repetat legile americane privind actele de caritate, a declarat, recent, Charles Ortel, analist de pe Wall Street, agenţiei Sputnik, explicând de ce magnatul şi-a intensificat dramatic activităţile de lobby sub preşedinţia lui Donald Trump.
“Marea rețea de «organizații de caritate» susținute de George Soros, care se pare că sunt organizații politice de acțiune, merită o examinare coordonată a națiunilor, inclusiv SUA și Rusia, printre altele, care au fost grav afectate de-a lungul multor ani”, a spus Charles Ortel.

Recent, Judicial Watch, un supraveghetor al guvernului, a scris pe Twitter că a descoperit informații bombă care arată că administrația Obama a trimis fonduri ale contribuabililor americani în străinătate unei organizații susținute de miliardarul George Soros, care a folosit banii pentru a finanța activitățile politice de stânga de care a beneficiat guvernul socialist din Albania.

Anterior, supraveghetorul a arătat că, tot în timpul lui Barack Obama, guvernul Statelor Unite a folosit banii contribuabililor americani pentru a finanța activitățile politice controversate ale miliardarului din Guatemala, Macedonia și a dat în judecată Departamentul de Stat al SUA și USAID pentru înregistrări privind finanțarea și operațiunile Fundațiilor Societății Deschise ale lui George Soros din România și Columbia.

Potrivit lui Ortel, George Soros a batjocorit legile privind actele caritabile din SUA în mai multe moduri, timp de decenii, prin intermediul rețelei sale de organizații. “În primul rând, organizațiile de caritate din SUA trebuie să fie strict controlate de la bazele situate pe teritoriul american”, a subliniat analistul Wall Street, adăugând: “În al doilea rând, ele nu se pot angaja în activități ilegale de orice fel. În al treilea rând, ele nu se pot angaja în activități politice partizane. În plus, sub o lege americană care este rareori aplicată, cetățenii nu ar trebui să aibă negocieri neautorizate cu guvernele străine cu care Statele Unite se află în dispută”.
Ortel a subliniat că Soros “a fost un donator prolific pentru cauzele politice din interiorul și în afara Statelor Unite” și a încălcat, în mod evident, toate reglementările menţionate mai sus.

• Soros îşi intensifică activitățile de lobby

Între timp, Soros își intensifică activitățile de lobby în cadrul Congresului Statelor Unite, cheltuind o sumă un record de 16,2 milioane de dolari în primul an al lui Trump. În trimestrele 1 și 2 din 2018, Soros a cheltuit 2,52 milioane de dolari, respectiv 10,37 milioane de dolari, potrivit The Washington Free Beacon. Pentru comparație, între 2002 și 2012, Soros a cheltuit 19,1 milioane de dolari pentru cheltuielile de lobby. Potrivit presei, aceasta indică faptul că influența lui Soros și a omologilor săi a scăzut constant, ceea ce le cere să îşi intensifice lobby-ul.
Ortel consideră că, din cauza influenței crescândă a mass-media sociale și a declinului presei traditionale, este mai greu să influenţezi opinia publică şi să o aduci la rezultatele dorite de donatorii partizani, indiferent dacă sunt Soros, Koch, Trump sau Bannon.

În același timp, în Statele Unite și în alte națiuni, oamenii încep să-și dea seama că Soros și alți “susținători ai globalismului nereglementat” s-au îmbogățit cu siguranță, a remarcat analistul, adăugând că clasele de mijloc și clasele muncitoare au fost, în mare parte, lăsate de-o parte.

Miliardarul american a primit critici grele atât din partea guvernelor străine, cât și din partea conservatorilor americani.
Cu toate acestea, se pare că Soros nu va renunța, conform presei internaţionale, care susţine că, înainte de alegerile intermediare, miliardarul a contribuit până acum cu cel puțin 15 milioane de dolari pentru a susține candidații și cauzele democratice. În plus, se pare că Soros a investit în acest an 3 milioane de dolari în acțiuni ale companiilor media.

• Scandal în Ungaria

Fundația condusă de George Soros a declarat, în primăvara acestui an, că își închide activitatea în Ungaria și se relocalizează în Germania, din cauza politicilor „represive“ ale guvernului lui Viktor Orban.
Premierul Orban, reales pentru a treia oară consecutiv, l-a acuzat pe Soros că a avut interesul să deturneze rezultatul alegerilor din Ungaria, de la începutul anului, şi că miliardarul american se ocupă de orchestrarea imigrației în Europa.
În iunie 2018, Parlamentul Ungariei a aprobat legea supranumită „Stop Soros”, care îi incriminează pe avocații și activiștii ce oferă ajutor refugiaților în căutare de azil. Conform legii aprobate, oricine facilitează imigrația ilegală va fi condamnat la un an de închisoare.