Update articol:

George Tuță, deputat PNL: Autostrăzile care se vor construi în România vor avea încorporat Internet de mare viteză

Modernizarea şi accesul la infrastructură performantă pentru reţelele de comunicaţii electronice de mare viteză se află pe lista priorităţilor în cadrul activităţii mele parlamentare, susține deputatul George Cristian Tuţă (Grupul parlamentar al PNL).

Acesta spune: “Am depus o serie de amendamente la propunerea legislativă pentru pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice şi pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării reţelelor de comunicaţii electronice. Le mulţumesc colegilor deputaţi care au dat, în comisiile de specialitate, vot de adoptare a amendamentelor prin care autorităţile ce asigură servicii publice de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier au obligaţia să construiască sau să modernizeze infrastructura fizică pentru reţelele de comunicaţii electronice de mare viteză. Amendamentele admise sunt următoarele:

  • În cadrul proiectelor de construire, modernizare şi reabilitare a autostrăzilor, drumurilor expres, drumurilor naţionale şi variantelor ocolitoare, constructorul sau administratorul au obligaţia să asigure şi construirea sau, după caz, modernizarea infrastructurii fizice pentru reţelele de comunicaţii electronice de mare viteză. (…) Finanţarea construirii ori modernizării infrastructurii fizice pentru reţelele de comunicaţii electronice de mare viteză se va face din bugetul persoanei juridice care desfăşoară activităţi de interes public naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale şi autostrăzilor concesionate ori, după caz, din bugetul persoanei juridice de interes strategic naţional care asigură serviciul public de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier.
  • Prin derogare de la prevederile art. 25, condiţiile tehnice şi economice în care se realizează accesul furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice la infrastructura fizică prevăzută la alin. (1) nu se supun aprobării ANCOM.
  • Persoanele juridice prevăzute la alin. (1) acordă acces la infrastructura fizică menţionată la acelaşi alineat, în condiţii obiective, transparente, proporţionale şi nediscriminatorii, tuturor furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice care solicită accesul în vederea construirii, instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării unor elemente ale reţelelor publice de comunicaţii electronice de mare viteză”.

 

  • Mai multe detalii aici:http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=19577

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Grupul TeraPlast numeste un director de dezvoltare

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%