Update articol:

Germania: Declin parţial al aprobării faţă de UE (sondaj)

Germania Sursa foto: Pixabay

Reputaţia Uniunii Europene a avut de suferit în ultimii ani în rândul germanilor, care păstrează însă un nivel ridicat de aprobare faţă de blocul comunitar, relevă un sondaj recent, preluat miercuri de dpa.

Conform sondajului, 34,6% dintre germani, adică de două ori mai mulţi decât în urmă cu doi ani, au declarat că ţara lor şi-ar putea atinge mai bine obiectivele politice fără Uniunea Europeană.

Autorii sondajului pun această dezamăgire în creştere şi pe seama ritmului lent al procurării de vaccinuri împotriva COVID-19 de către UE.

Cu toate acestea, mai mult de două treimi dintre germani văd în apartenenţa la Uniune mai degrabă un avantaj decât un dezavantaj.

În termeni pur economici, beneficiile depăşesc costurile în opinia a peste jumătate dintre respondenţi.

Datele mai arată însă că o majoritate dintre germani consideră prea mare contribuţia ţării lor la bugetul Uniunii Europene.

Întrebaţi despre principalele priorităţi în politica europeană, majoritatea participanţilor au plasat pe primul loc o politică comună de azil.

Mulţi respondenţi au mai considerat importante întărirea statului de drept, existenţa unor standarde sociale minime şi politica de mediu. În schimb, crearea unei uniunii a sănătăţii sau a unei armate europene au fost considerate mai puţin relevante.

Ancheta a fost realizată online de institutul de sondare Civeye, pe un număr de 5.000 de persoane în mai 2021, pentru Fundaţia Heinrich Boell şi think-tank-ul Das Progressive Zentrum, potrivit Agerpres.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022