Update articol:

Germania: Gazoductul Nord Stream 2 este necesar pentru a asigura furnizarea de energie

Pentru Germania, Rusia este un furnizor de gaze sigur şi demn de încredere.

Gazoductul Nord Stream 2 este important pentru a asigura Germaniei furnizarea de energie, iar Rusia este un furnizor sigur şi demn de încredere, a afirmat luni Thomas Bareiss, secretar de stat pentru energie în Guvernul de la Berlin, transmite Reuters.

Preşedintele american Donald Trump afirmase că proiectul sporeşte dependenţa de gazul rusesc şi a avertizat firmele occidentale care au investit în Nord Stream 2 că riscă sancţiuni.

Cu o lungime de 1.200 de kilometri, Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

Însă mai multe ţări din Estul Europei, în frunte cu Polonia, se opun proiectului Nord Stream 2, care ar urma să ducă la diminuarea tranzitului gazelor naturale ruseşti via Ucraina, denunţând implicaţiile politice ale proiectului.

“Ştiu că SUA sunt îngrijorate … dar nu este aşa de simplu. Pentru Germania, Rusia este un furnizor de gaze sigur şi demn de încredere. Proiectul Nord Stream 2 ar trebui să continue deoarece gazoductul asigură furnizarea de energie în Europa”, a afirmat Bareiss la summitul Bloomberg NEF Future of Energy, citat de Agerpres.

Jumătate din proiectul Nord Stream 2 este deţinut de Gazprom, care va furniza jumătate din finanţarea necesară pentru proiectul în valoare de 9,5 miliarde de euro. Restul este împărţit între companii germane Uniper şi Wintershall, grupul anglo-olandez Royal Dutch Shell, cel francez Engie şi cel austriac OMV.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (05/08/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 05-30.07.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (05/08/2021)

Modificare Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (05/08/2021)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 27 Iulie - 05 August 2021

SOCEP S.A. (SOCP) (05/08/2021)

Prelungire durata contract mandat director operatiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (05/08/2021)

Incheiere plasament privat obligatiuni BRK Financial Group