Update articol:

Germania injectează încă opt miliarde de euro în Uniper, ca parte a naţionalizării importatorului de gaze

Uniper Uniper

Germania va achiziţiona participaţia deţinută de Fortum în Uniper şi va injecta încă opt miliarde de euro, ca parte a naţionalizării importatorului de gaze, a anunţat marţi Uniper, transmite Reuters.

Injecţia de capital, care va veni printr-o majorare de capital subscrisă doar de Guvernul Germaniei, va aduce la cel puţin 29 miliarde de euro valoarea totală a pachetului de împrumuturi şi acţiuni folosit la stabilizarea Uniper.

Marţi, după acest anunţ, acţiunile Uniper au urcat cu 1,7% la Bursa de la Frankfurt.

“Acordul final nu a fost încă încheiat”, a precizat Uniper.

Fortum, care deţine o participaţie de 78% în Uniper, a informat că acordul va include “revenirea finanţării acordate de Fortum către Uniper, evaluată la opt miliarde de euro”.

Separat, Consiliul angajaţilor Uniper a salutat planul statului de a achiziţiona participaţia deţinută de Fortum în Uniper şi de a injecta încă opt miliarde de euro, ca parte a naţionalizării importatorului de gaze, a anunţat publicaţia Rheinische Post.

“Avem nevoie ca statul să fie principalul acţionar, pentru a supravieţui crizei gazelor şi, pe termen lung, pentru a realiza tranziţia energetică”, a afirmat Harald Seegatz, şeful Consiliului angajaţilor Uniper, potrivit Agerpres.

Uniper a înregistrat pierderi de 12,3 miliarde de euro în prima jumătate a acestui an şi a trebuit să fie salvată de stat, după ce reducerea livrărilor de gaze de către Gazprom a forţat compania germană să cumpere gazele de care avea nevoie la preţuri mai mari.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (05/10/2022)

Completare Convocare AGAO 19.10.2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (05/10/2022)

Purcari Wineries PLC a desfasurat prima editie a Zilei Investitorului

SOCEP S.A. (SOCP) (05/10/2022)

Erata Hotarari AGA O din 27.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (05/10/2022)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (05/10/2022)

Plata dividende interimare aferente exercitiu financiar 2022