Update articol:

Germania se alătură aliaţilor în acuzaţiile împotriva Rusiei cu privire la atacurile cibernetice extinse

Guvernul german a acuzat Rusia că s-a aflat în spatele atacurilor cibernetice masive de anul trecut, alăturându-se astfel guvernelor din SUA, Marea Britanie şi Olanda, potrivit agenţiei DPA.

“Guvernul federal crede, cu o probabilitate la limita certitudinii, că în spatele campaniei APT28 se află serviciul de informaţii al armatei ruse GRU”, a declarat vineri la Berlin purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert.

Rusia, acuzată că a organizat atacuri cibernetice în Olanda și Marea Britanie, SUA şi Canada

APT28, cunoscut şi sub numele Fancy Bear, ar fi un grup de spionaj asociat cu GRU. Berlinul îl suspectează că s-a aflat în spatele atacurilor împotriva camerei inferioare germane (Bundestag) şi a reţelei de date a guvernului federal în 2015.

”Această evaluare se bazează pe fapte şi surse ale noastre foarte bune”, a declarat Seibert. Guvernul german are de asemenea ”deplină încredere” în guvernele britanic şi olandez, care au acuzat cu o zi mai înainte Rusia de lansarea unor atacuri împotriva lor. ”Condamnăm cu fermitate astfel de atacuri împotriva unor organizaţii internaţionale şi facilităţi ale aliaţilor noştri. Cerem Rusiei să-şi îndeplinească responsabilităţile şi să se abţină de la astfel de atacuri”, a mai spus Seibert.

Statele Unite, Marea Britanie și Olanda au lansat, joi, un val de acuzații împotriva Rusiei, susținând că lucrătorii militari ruși au fost hackeri în rețelele autorităților de investigații occidentale.

Organizația olandeză pentru interzicerea armelor chimice (OPCW) a fost vizată în timpul unei anchete privind otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal, care a provocat un scandal în Marea Britanie la începutul acestui an.

 

BVB | Știri BVB

LONGSHIELD INVESTMENT GROUP S.A. (SIF4) (18/07/2024)

Inregistrare reprezentanti permanenti al Longshield Investment Group SA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/07/2024)

Neintrunire cvorum AGA O & E 18.07.2024

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (18/07/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Complex Hotelier Dambovita S.A.

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/07/2024)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)