Update articol:

Germania: Şeful Bafin demisionează, în urma scandalului Wirecard

Felix Hufeld, şeful organismului care supervizează sectorul financiar german (Bafin), va demisiona, în contextul revizuirii activităţii instituţiei, după falimentul firmei germane de plăţi online Wirecard, a anunţat vineri ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, transmit DPA şi AFP, potrivit Agerpres.

“Scandalul Wirecard a dezvăluit că autoritatea de reglementare financiară din Germania are nevoie de o reorganizare, pentru a-şi îndeplini mai eficient atribuţiile sale de supervizare”, se arată în comunicatul Ministerului de Finanţe.

Scholz i-a mulţumit lui Felix Hufeld pentru cei opt ani în fruntea Bafin şi a anunţat că reevaluarea activităţii include “un nou început” în fruntea agenţiei. Oficialul german nu a dezvăluit numele viitorului şef al Bafin.

Anunţul vine la o zi după ce Bafin a pus sub acuzare un angajat suspectat că ar fi utilizat informaţii din interior pentru a face profit vânzând acţiuni Wirecard.

Suspiciunile privind afacerile firmei germane de plăţi online au apărut prima dată în Financial Times (FT) în 2019, dar aparent aceste dezvăluiri nu au determinat autorităţile din Germania să urmărească cu atenţie activitatea Wirecard. În schimb, Bafin a anunţat verificarea jurnaliştilor FT, o decizie criticată îndelung.

În trecut Hufeld a recunoscut că Bafin “nu a fost suficient de eficientă” pentru a preveni dezastrul Wirecard.

Bănuită că şi-a umflat conturile cu fonduri fictive din Filipine, Wirecard, o companie germană cu 6.000 de salariaţi, a decis în iunie 2020 să se plaseze în insolvenţă. Guvernul german a denunţat “un scandal fără echivalent în sectorul financiar” şi a anunţat o înăsprire a controalelor în acest sector puţin supravegheat.

Compania din domeniul tehnologiei financiare (fintech) a intrat în colaps la mai puţin de doi ani de când a reuşit să fie inclusă în prestigiosul indice al celor mai importante 30 de companii din Germania. În perioada sa de glorie, aceasta era evaluată la 28 de miliarde de dolari.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii