Update articol:

Germania: Zece ţări din UE vor prelua 400 de migranţi minori din tabăra Moria, devastată de un incendiu

Sursa foto: bundesregierung.de

Zece ţări membre ale Uniunii Europene vor prelua circa 400 de migranţi minori neînsoţiţi, care au fost evacuaţi din insula grecească Lesbos după un uriaş incendiu în tabăra Moria, a anunţat vineri ministrul german de interne, Horst Seehofer, citat de AFP, potrivit Agerpres.

‘Contactele noastre cu ţările membre ale Uniunii Europene au condus ca 10 ţări membre să participe la transferul’ acestor 400 de minori, a afirmat el la Berlin, precizând că Germania şi Franţa vor prelua fiecare 100 şi respectiv 150 din aceşti copii.

Cei 400 de minori neînsoţiţi au fost deja transferaţi în Grecia continentală după incendiul care a distrus o tabără insalubră şi suprapopulată, lăsându-i pe cei peste 12.000 de migranţi care erau cazaţi acolo în mare dificultate.

‘Suntem în discuţii cu alte ţări’ din UE pentru a le oferit adăpost acestor copii, a precizat Seehofer în cursul unei conferinţe de presă cu comisarul european pentru migraţie, Margaritis Schinas, care a participat prin video de la Atena.

Olanda a propus joi să preia 100 de migranţi, dintre care jumătate minori.

‘Moria este o atenţionare severă pentru toţi membrii (Uniunii Europene) despre ceea ce trebuie să schimbăm în Europa’, a apreciat Schinas, care urma să se întâlnească cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis. ‘Avem nevoie de solidaritate în politica de migraţie’ a UE, a adăugat el.

Tragedia de la Moria a relansat dezbaterea cu privire la primirea de solicitanţi de azil în Europa, un subiect ce divizează ţările UE.

Comisia Europeană urmează să prezinte la sfârşitul lunii o propunere – mult aşteptată şi respinsă în repetate rânduri – privind noul Pact asupra migraţiei şi azilului.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL