Update articol:

Getin Holding a mandatat banca Rothschild să gestioneze vânzarea Idea Bank România

Consiliul de administraţie al holdingului financiar polonez Getin Holding a luat decizia de a continua o posibilă vânzare a a tuturor acţiunilor deţinute la Idea Bank România şi a angajat banca internaţională de investiţii Rothschild în calitate de consilier pentru această tranzacţie, potrivit unui comunicat al Getin.

Idea Bank (fosta Romanian International Bank) a fost preluată în anul 2014 de către Getin Holding, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Polonia.

La sfârşitul lunii iunie, Idea Bank România avea în portofoliu active în valoare de 546,5 milioane de euro, cu 6% sub nivelul consemnat la sfârşitul anului 2019, potrivit news.ro.

Getin a indicat că în România nu există o creştere semnificativă a provizioanelor pentru riscurile de creditare, datorită ofertei de produse destinate în principal clienţilor cu venituri ridicate.

Grupul Getin Holding desfăşoară activităţi operaţionale în 5 ţări, la nivelul a 7 industrii (servicii bancare, leasing, intermediere financiară, consultanţă contabilă, finanţarea asistenţei medicale publice şi a unităţilor administraţiei publice locale, comerţ şi gestionarea creanţelor şi a factoringului). Acţiunile Getin Holding sunt listate la bursa din Varşovia din 2001.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL