Update articol:

Glencore Agri îşi schimbă numele în Viterra; în România schimbarea se va întâmpla în luna mai

Divizia de tranzacţii cu produse agricole a grupului Glencore Plc, care este prezentă şi pe piaţa din România, a decis să îşi schimbe numele, o mişcare care este destinată să creeze o distanţă faţă de afacerile celui mai mare trader mondial de materii prime, dar compania insistă că acesta nu este un pas spre o eventuală listare publică iniţială, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă, grupul Glencore Plc a informat că divizia sa de tranzacţii cu produse agricole îşi va schimba denumirea în Vitera, un dealer canadian de cereale pe care Glencore l-a cumpărat în 2012 pentru 6,2 miliarde dolari. Noua identitate va fi implementată în majoritatea celor 37 de ţări unde compania operează.

Viterra va avea peste 16.000 de angajaţi, care gestionează o reţea de facilităţi de stocare, uzine de procesare şi active de transport. Exceptând schimbarea numelui, care se va întâmpla în luna mai în ţări precum Egipt, Kazahstan, Noua Zeelandă şi România, totul rămâne la fel, a precizat compania.

Modificarea numelui vine la patru ani după ce Glencore şi-a vândut aproape jumătate din acţiunile diviziei sale de agribusiness către Canada Pension Plan Investment Board şi British Columbia Investment Management Corp. Divizia are deja propriile sale sisteme legale, tehnologice şi financiare, iar în luna mai directorul general David Mattiske spunea că divizia este gata pentru următoarea sa tranziţie.

“Schimbarea numelui nu este un pas spre o listare publică. Este o progresie după investiţia făcută de CPP Investments şi BCI în 2016. Acţionarii noştri sprijină în continuare actuala noastră structură şi viziunea pentru creşterea şi succesul viitor”, a informat compania.

Grupul elveţian Glencore Plc rămâne cel mai important acţionar la divizia sa de tranzacţii cu produse agricole, cu o participaţie de 49,99%, urmat de Canada Pension Plan Investment Board, cu 39,99%, şi British Columbia Investment Management Corp., cu 9,99%, în timp ce un trust al angajaţilor deţine 0,03% din acţiuni.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4