Update articol:
CNBC:

Goldman Sachs explică modul în care investitorii se pot acoperi împotriva incertitudinii electorale din SUA

Investitorii care caută protecție împotriva riscului legat de incertitudinea privind alegerile americane ar putea investi în yenul japonez, a declarat marți un analist de la Goldman Sachs, citat de CNBC.

Unii investitori sunt îngrijorați de faptul că rezultatul alegerilor ar putea să nu fie cel așteptat, iar rezultatul cursei prezidențiale ar putea fi contestat dacă nu există un câștigător clar – evoluții care ar provoca o volatilitate mai mare pe piețe.

„Credem că yenul japonez probabil va continua să fie expresia preferată pentru a acoperi rezultate electorale mai incerte sau întârzierea rezultatelor”, a spus Zach Pandl, co-head of global foreign exchange, rates and emerging markets strategy la Goldman Sachs.

El a declarat pentru „Street Signs Asia” de la CNBC că yenul – o monedă-refugiu – este subevaluat și are spațiu de apreciat deoarece ratele dobânzilor globale rămân scăzute și investitorii se îndepărtează de dolarul SUA. El a spus că „valoarea justă” a yenului este de aproximativ 95 de yeni pe dolar SUA.

Dar yenul, care s-a tranzacționat în jurul valorii de 104,72 pe dolar SUA marți după-amiază, este „încă destul de departe” de acest nivel și s-ar putea să nu ajungă acolo în curând, a spus Pandl.

„Intr-o perioadă dezordonată pentru economia globală, indiferent dacă este vorba de o incertitudine electorală sau de viitoare perioade de carantina, yenul merită probabil un loc în portofoliile investitorilor.”

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014