Update articol:
Analiza tehnica

Goldring: Romgaz ar urma să fie în următoarele 12 luni beneficiarul unor intrări de capital atât din partea fondurilor axate pe piețe emergente, cât și de la instituționalii nerezidenți activi pe piețele de frontieră

de Radu Cojoc, Broker Goldring

Revenim cu o analiză tehnică asupra celui mai mare producător de gaze naturale din România, Romgaz (SNG), companie care a suferit o corecție semnificativă de la începutul anului, ajungând să testeze minimele ultimilor 4 ani în câteva cazuri. Scăderile au venit în urma pandemiei COVID-19, fiind susținute și de rezultatele financiare în scădere atât pe partea de venituri (-23%), cât și pe partea de rezultat (-20,5%). După cum am menționat și mai sus, prețul a testat minimele ultimilor 4 ani, dar zona de suport de la nivelul de 26 lei/acțiune s-a dovedit una importantă, prețul reacționând cu un ”bounceback” după atingerea acestui nivel.

Dacă analizăm graficul de mai sus sesizăm mai multe indicii care ar putea sugera un scenariu pozitiv în perioada următoare. Un prim indiciu ar fi intersecția generată de indicatorul MACD (linia albastră) care s-a intersectat cu linia de semnal (linia roșie) și a trecut peste în teritoriul pozitiv al histogramei, sugerând un potențial de creștere. Un alt indiciu ar fi o nouă intersecție, de această dată linia DM+ (linia albastră) trece deasupra liniei DM- (linia roșie) și oferă un semnal de cumpărare, în timp ce linia ADX (linia neagră) se află în jurul zonei de 20, care sugerează momentan o lipsă a unei direcții clare, ca urmare a trendului lateral prezentat în ultimele luni. Este important de semnalat și faptul că în ultima perioadă volumele tranzacționate pe acest simbol au fost mult peste media anului, confirmând tendința ascendentă recentă.

Acestea fiind spuse, există două scenarii posibile pentru evoluția viitoare a acțiunilor SNG. Un prim scenariu ar fi cel pozitiv, cu o probabilitate mai mare în acest moment, prețul ar putea continua ascensiunea, marcând o formațiune de tip double bottom, formațiune care se întâlnește în momentul unei inversări de trend. Un al doilea scenariu, mai puțin probabil, ar fi respingerea prețului din zona de rezistență de 28,5 lei/acțiune care e evidențiată și de nivelul 0,236 al retragerii Fibonacci. În cazul acesta, am putea vedea o nouă testare a suportului aflat la 26 lei/acțiune.

Emitentul ar urma să fie în următoarele 12 luni beneficiarul unor intrări de capital atât din partea fondurilor de investiții străine axate pe piețe emergente, în baza promovării operate de FTSE Russell, cât și de la instituționalii nerezidenți activi pe piețele de frontieră unde MSCI a majorat ponderea României în cadrul indicelui său pentru bursele periferice la 10,26%, de la 8%.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (28/09/2021)

Convocare AGAO 03.11.2021/ 12.11.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TERAPLAST SA (TRP) (28/09/2021)

Vizibilitate crescuta a actiunilor TRP la nivel regional