Update articol:

Google Maps va oferi detalii despre vreme şi calitatea aerului, începând din luna mai

https://pixabay.com/

Aplicaţia Google Maps va conţine, începând din luna mai, două noi niveluri de date, prin care vor fi oferite detalii despre vreme şi calitatea aerului, a anunţat, marţi, compania Google, într-un comunicat.

De altfel, pe tot parcursul acestui an, în Google Maps vor exista peste o sută de îmbunătăţiri bazate pe AI (inteligenţă artificială), pentru a oferi informaţii precise şi la zi, atunci când este nevoie de ele.

Potrivit companiei de tehnologie, începând din luna mai, serviciul satelitar de la Google va avea două noi niveluri de date: vreme şi calitatea aerului. Datele despre vremea dintr-o anumită zonă sunt furnizate de Weather Company şi vor arăta starea vremii în acel moment, precum şi prognoza pe o săptămână. Toate aceste informaţii vor fi disponibile la nivel global, pe desktop, Android şi iOS.

În acelaşi timp, nivelul cu informaţii despre calitatea aerului apelează la mai multe surse globale de date, precum Agenţia Guvernamentală pentru Protecţia Mediului din Statele Unitate AirNow.gov, CPCB din India, EPA Victoria din Australia sau KECO din Coreea.

“Informaţii pe Google Maps despre calitatea aerului vor fi disponibile în toate zonele în care există staţii AQI (Air Quality Index). Datele despre calitatea aerului vor fi disponibile pe desktop, Android şi iOS, în prima etapă în Statele Unite, India, Australia şi Coreea, iar apoi extins la nivel global. Interfaţa prin care se oferă variantele de rute către destinaţie în Google Maps a fost redesenată, astfel încât să ofere o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport şi a rutelor disponibile către destinaţie. În loc să navighezi între diferite ‘tab’-uri pentru fiecare mod de transport (condus, transport în comun, mers pe jos), utilizatorii vor putea să vadă şi să compare cât le ia să ajungă la destinaţie în fiecare mod de transport, acestea fiind aşezate una lângă alta. Informaţii necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinaţie vor fi într-un singur ecran, inclusiv informaţii în timp real despre timpul estimat până la destinaţie, durata călătoriei, ora de ajungere, cost, disponibilitate şi altele. Noua interfaţă va fi disponibilă din luna iulie, la nivel global, pentru desktop, Android şi iOS”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Reprezentanţii Google precizează că, începând cu luna septembrie a acestui an, Google Maps va oferi variante de rute “eco-friendly”, obţinute printr-un nou model care care optimizează consumul de combustibil, luând în calcul factori, precum înclinaţia şoselei şi viteza anticipată.

Din aceeaşi categorie, alături de rutele “eco-friendly”, Google Maps va afişa alerte atunci când şoferii sunt în apropierea unei zone cu emisii scăzute, respectiv perimetre unde sunt restricţii de acces pentru anumite maşini, în vederea reducerii poluării: de exemplu, anumite maşini diesel sau permit accesul maşinilor care respectă un standard minim de emisii.

Acest tip de alerte vor fi lansate în iunie 2021 şi urmează a fi aplicate pentru mai mult de o sută de oraşe europene din: Germania, Ţările de Jos, Franţa, Spania şi Marea Britanie.

Ulterior, serviciul de alerte “eco-friendy” va fi extins şi în alte ţări.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)