Update articol:

Graţiela Gavrilescu: Legea insolvenţei trebuie modificată, pentru ca societăţile să nu-şi mai permită să nu respecte obligaţiile de mediu

Sursa foto - Facebook Sursa foto - Facebook

Legea insolvenţei trebuie să fie modificată în curând de către Parlament, astfel încât societăţile care s-au privatizat să nu-şi mai permită să nu respecte obligaţiile de mediu, a declarat Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la Alba Iulia.
Întrebată într-o conferinţă de presă despre situaţia de la Sometra Copşa Mică, Graţiela Gavrilescu a spus că aceasta este “cap de listă pentru depozitele industriale periculoase pe lista procedurii de infringement”, din cele 39 care au mai rămas de închis.

“Le-am spus clar că, dacă nu încep mai repede şi nu demarează procedura de închidere a depozitului, măsurile noastre o să fie din ce în ce mai dure, în sensul că noi amendăm. Problema este că dacă nu schimbăm legea insolvenţei şi legea falimentului astfel încât aceste societăţi care s-au privatizat să nu-şi mai permită să nu respecte obligaţiile de mediu şi în momentul în care este scris negru pe alb ce ai de făcut şi nu fac, atunci, bineînţeles, terenurile respective să fie luate”, a spus Graţiela Gavrilescu.

Ministrul a mai spus că speră ca în Parlament să se modifice în curând legea insolvenţei, asftel încât să existe metode prin care “aceste persoane- administrator să poată să cheltuiască bani şi să închidă, să constituie fondul de garanţie în vederea închiderii depozitelor”.

În martie, societatea Sometra a anunţat că îşi propune să desfiinţeze şi să ecologizeze halda de deşeuri a societăţii, pe parcursul a 14 ani, potrivit unui comunicat de presă al primăriei din localitate, citat de Agerpres.

Mulţi ani, oraşul Copşa Mică din nordul judeţului Sibiu a fost considerat cel mai poluat oraş din România. La Copşa Mică, poluarea cu metale grele, cu negru de fum, în termeni populari, s-a produs timp de 60 de ani.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera