Update articol:

Grecia a împiedicat intrarea a peste 150.000 de migranţi anul acesta; noi grupuri de migranţi debarcă în Italia

grecia

Grecia a blocat de la începutul anului peste 150.000 de migranţi ilegali la graniţele sale terestre şi maritime, dintre care circa 50.000 numai în luna august, a declarat duminică ministrul grec însărcinat cu portofoliul Imigraţiei, Notis Mitarachi, potrivit AFP, precizează Agerpres.

Guvernul grec de dreapta, care a făcut din controlul frontierelor una dintre principalele sale priorităţi, este acuzat de responsabili europeni şi de ONG-uri că recurge la respingeri ”ilegale” ale migranţilor clandestini la frontierele sale, acuzaţii negate de oficialii de la Atena.

”Intrarea a 154.102 migranţi în situaţie ilegală a fost evitată de la începutul anului. Circa 50.000 au încercat să intre în Grecia numai în luna august”, a declarat ministrul Notis Mitarachi pentru cotidianul Eleftheros Typos.

Confruntat cu o intensificare a valului de migranţi din Orientul Mijlociu care trec prin Turcia şi încearcă să intre în Grecia pentru a-şi continua de acolo pe ruta balcanică drumul spre vestul Europei, guvernul grec a anunţat luna trecută că va prelungi cu 80 de kilometri gardul în prezent lung de 40 de kilometri amplasat de-a lungul frontierei terestre cu Turcia delimitate de râul Evros. Vor fi de asemenea instalate camere cu termoviziune şi numărul grănicerilor va fi suplimentat cu 250.

Ministrul grec a acuzat din nou Turcia că permite sau chiar încurajează migranţii să plece spre Grecia, în pofida acordului din 2016 prin care Ankara s-a angajat să stăvilească valul migrator în schimbul unui ajutor financiar consistent din partea UE.

În acest timp, în Italia, o altă ţară care este o poartă de intrare în Europa pentru migranţi, o navă a ONG-ului SOS Mediterranée a debarcat duminică în portul Taranto, cu acordul guvernului italian, 459 de migranţi clandestini recuperaţi pe Marea Mediterană în zece operaţiuni diferite, relatează agenţia DPA.

O altă navă, aparţinând ONG-ului Medici fără Frontiere, încă aşteaptă permisiunea autorităţilor italiene pentru a debarca 267 de migranţi.

De asemenea, ONG-ul german Resqship a anunţat weekendul acesta că a recepţionat un mesaj SOS de la o ambarcaţiune din lemn la bordul căreia se aflau circa 300 de migranţi, care între timp au fost preluaţi de ambarcaţiuni ale gărzii de coastă italiene.

Apoi a fost semnalată existenţa a încă unei ambarcaţiuni din lemn, care transporta 76 de migranţi, aceştia fiind ulterior preluaţi de o navă a ONG-ului german Sea Eye, ce îi va debarca tot în Italia.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative