Update articol:

Grindeanu: O firmă se va ocupa de aplicarea OUG 109 în toate instituţiile din subordinea Ministerului Transporturilor

Sorin Grindeanu Sursa foto: Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, marţi, la Constanţa, că a fost lansată o licitaţie pentru recrutarea unei firme care se va ocupa, în toate instituţiile din subordinea ministerului pe care îl conduce, de aplicarea OUG 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Astfel, conform ministrului, va fi oferită stabilitate atât managementului companiilor, cât şi consiliilor de administraţie, crescând eficienţa activităţii desfăşurate.

“În urmă cu aproximativ o lună am lansat o licitaţie prin care recrutăm o firmă care se va ocupa de aplicarea OUG 109 în toate companiile, instituţiile, autorităţile din coordonarea Ministerului Transporturilor. Nu poţi să ai un management performant dacă schimbi şi pui sub semnul întrebării activitatea cuiva din patru în patru luni şi urmează două luni, iarăşi patru luni, iar două luni. Ăsta nu este management performant şi nu pot să continue lucrurile în acest mod”, a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a precizat că este vorba de o premieră, deoarece până acum nu a mai fost luată o astfel de decizie pentru toate autorităţile care sunt coordonate de Ministerul Transporturilor.

“Este pentru prima dată când se ia această decizie pentru toate autorităţile, toate companiile din coordonarea Ministerului Transporturilor. S-au făcut pe bucăţi, s-au mai făcut câte una, două, dar nu pentru toate. Licitaţia este pe final, dacă nu s-a şi încheiat, astfel încât vom intra în această procedură care să ofere stabilitate atât consiliului de administraţie de la fiecare companie, cât şi managementului şi care să îţi vină cu un plan aprobat pe patru ani, pe care să poată să îl urmărească. Aşa, când discutăm de semne de întrebare din patru în patru luni sau din două în două luni, nu poţi să ceri performanţă. Am ţinut să fac această precizare”, a afirmat Sorin Grindeanu.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022