Update articol:

Grindeanu: PSD a votat pentru redeschiderea pieţelor; liberalii s-au abţinut şi demonstrează că nu pot, nu ştiu, nu le pasă

Sorin Grindeanu, Prim-vicepreşedintele PSD Sursa foto: Facebook

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat marţi că liberalii s-au abţinut la votul din Parlament referitor la amendamentul privind redeschiderea pieţelor pentru că nu le pasă de români.

“Chipul neputinţei Guvernului Orban! Incompetenţa unor oameni mici generează suferinţa unor români care se luptă zilnic pentru supravieţuire. Cum poţi fi nepăsător şi rece? Nu poţi! PSD a votat astăzi în Parlament pentru redeschiderea pieţelor. Liberalii s-au abţinut. Asta demonstrează că nu pot, nu ştiu, nu le pasă. Bătaia de joc trebuie sancţionată”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, amendamentul PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară.

Amendamentul, iniţiat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir, a fost introdus în proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal – bugetare, care a fost adoptat cu 173 voturi ‘pentru’, unul ‘împotrivă’ şi 93 abţineri.

“Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, prevede textul adoptat, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014