Update articol:

Grupul Alpha Bank – profit brut înainte de impozitare de 10,7 milioane euro, în România, în trimestrul al treilea al anului 2019

Sergiu Oprescu, Președinte Executiv Alpha Bank Romania Sergiu Oprescu, Președinte Executiv Alpha Bank Romania

Grupul Alpha Bank a înregistrat un profit brut înainte de impozitare de 10,7 milioane euro, în trimestrul al treilea al anului 2019, potrivit unui comunicat.

Banca a anunțat pricipalii indicatori financiari. Astfel, valoarea creditelor a atins 2,6 miliarde euro, creditele ipotecarele înregistrând o creștere anuală de 6,1%, până la 1,15 miliarde euro. Depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la 2,47 miliarde euro, crescând cu aproape 8%.

Rata creditelor neperfor­mante a scăzut semnificativ, la 3,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-a situat la 6,4%, potrivit comunicatului.

Sergiu Oprescu, Președinte Executiv Alpha Bank Romania, a spus: “Indicatorii financiari de la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an reflectă strategia echilibrată si prudentă a Alpha Bank Romania. Banca și-a menținut în această perioadă poziția robustă, înregistrând o creștere a veniturilor operaționale și o diminuare a ratei creditelor neperformante. Creditele și depozitele s-au situat pe un trend ascendent, reconfirmând încrederea clienților noștri.“

Veniturile operaționale au crescut cu 6,4%, ajungând la 104,3 milioane euro. Cheltuielile operaționale au avansat cu 9,9%, în principal ca urmare a creșterii contribuţiei la Fondul Național de Garantare a Depozitelor, precum și a creșterii cheltuielilor cu personalul.

Alpha Bank Romania avea în trimestrul 3 o rețea formată din 130 unități și 1983 de angajați.