Update articol:

Grupul de firme Vrancart își consolidează poziția pe piața reciclării deșeurilor printr-o investiție green field în valoare de 17 milioane euro

  • Vrancart a solicitat și obținut un ajutor de stat de 8,3 mil. EUR

  • Cifra de afaceri consolidată a grupului în 2020 este estimată la aproximativ 75 mil. EUR

Strategia de dezvoltare a Grupului de firme Vrancart continuă și în 2021 prin intermediul unei investiții de tip ”green field”, în valoare totală de 17,0 mil. EUR, potrivit unui comunicat. Pentru acest proiect, Vrancart a solicitat și obținut un ajutor de stat de 8,3 mil. EUR. Proiectul se va derula pe o nouă societate – Vrancart Recycling – și are ca scop întărirea poziției grupului Vrancart pe piața colectării și reciclării deșeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel național.

Noua societate va îngloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deșeuri complementare celor reciclate în momentul de față, precum reciclarea deșeurilor de plastic și lemn, obținerea de produse modelate din deșeuri de hârtie și carton, reciclarea cenușii industriale și valorificarea energetică a reziduurilor industriale.

„Vrancart este asimilat, în mod tradițional, unui producător de  hârtie și carton, însă compania activează pe mai multe direcții conexe, fiind chiar lider de piață în domeniul colectării și reciclării deșeurilor. Noua facilitate completează și extinde activitatea grupului în acest domeniu în care Vrancart are deja o expertiză incontestabilă. Apreciem colaborarea autorităților guvernamentale care, în urma analizei cererii de finanțare, au decis susținerea acestui proiect 100% românesc. Investiția Vrancart va avea  un impact major în comunitatea locală, prin crearea de locuri de muncă (atât în cadrul facilității de producție, cât și în zona colaboratorilor și societăților furnizoare), dar mai ales prin creșterea capacității de colectare și prelucrare a deșeurilor în cadrul strategiei naționale de reciclare, în acord cu cerințele și normele europene”, a declarat Ionel Marian Ciucioi, Director general și Președinte al Consiliului de Administrație Vrancart S.A.

Investiția va fi amplasată în Adjud, pe platforma industrială a Vrancart S.A. și va presupune o perioadă de implementare de 2 ani, angajarea unui număr suplimentar de 164 de persoane și o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 mil.EUR.

Vrancart Recycling va beneficia de sinergiile din interiorul grupului care deține, pe lângă capacitățile de reciclare hârtie și carton,și cea mai extinsă rețea de centre de colectare deșeuri din România (20 centre de colectare în 17 orașe) prin care a colectat, în 2020, peste 140.000 tone de deșeuri reciclabile. De asemenea, în urma unui demers menit a coagula cât mai multe activități ce țin de economia circulară, Vrancart Recycling va fi susținută și de societatea de implementare a răspunderii extinse a producătorilor pentru ambalajele puse pe piață, Ecorep Group S.A.

Vrancart S.A. este listat din 2005 la Bursa de Valori București, iar din 1999 pachetul majoritar de acțiuni este deținut de către SIF Banat Crișana. In 2020, în acționariatul grupului a intrat și grupul de firme Dedeman, cu o participațiune de 17%.

În prezent, Grupul operează trei divizii:

–                 Colectare și reciclare deșeuri: peste 140.000 tone, în 2020

–                 Producție de hârtie pentru carton și ambalaje din carton ondulat, ocupând locul 3 în România în industria de profil

–                 Producție hârtie igienico-sanitară, unde deține singura mașină de producție hârtie tissue din maculatură din România și este în curs de punere în funcțiune a unei noi mașini de hârtie tissue din celuloză (estimat final an 2021),  și deține puncte de producție în: Adjud (Vrancea), Calimănești (Jud. Vâlcea), Brașov (jud. Brașov) și Ungheni (jud. Mureș).

Cifra de afaceri consolidată a grupului în 2020 este estimată la aproximativ 75 mil. EUR.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020