Update articol:

Grupul de hackeri din spatele atacului Colonial Pipeline revendică trei noi victime

cybersecurity atac cibernetic Sursa Pixabay

* Grupul de hackeri DarkSide a susținut miercuri că a atacat încă trei companii.

* DarkSide a fost responsabil pentru atacul ransomware asupra Colonial Pipeline, care a provocat lipsa benzinei și aprovizionarea în panică pe coasta de est a SUA în această săptămână.

 

Grupul de hackeri DarkSide a susținut, miercuri, că a atacat încă trei companii, în ciuda anunţului global asupra atacului său la Colonial Pipeline din această săptămână, care a provocat lipsa benzinei și aprovizionarea în panică pe coasta de est a SUA, potrivit CNBC.

În ultimele 24 de ore, grupul a postat numele a trei companii noi pe site-ul său pe dark web, numit DarkSide Leaks. Informațiile postate pe site includ rezumate a ceea ce hackerii par să fi furat, dar nu par să conțină date brute. DarkSide este o bandă criminală, iar pretențiile sale ar trebui tratate ca – cel puțin – potențial înșelătoare, conform CNBC.

Postarea indică faptul că grupul de hackeri nu dă înapoi în fața unei anchete FBI și a denunțărilor de atac din partea administrației Biden. De asemenea, postarea  semnalează că grupul intenționează să continue atacurile de răscumpărare asupra companiilor din sectorul privat, chiar și după ce a postat un mesaj criptic la începutul acestei săptămâni, indicând regretul cu privire la impactul atacului cibernetic asupra  Colonial Pipeline și s-a angajat să introducă „moderare” pentru „a evita consecințele sociale în viitor.”

Una dintre companii are sediul în Statele Unite, una este în Brazilia și a treia este în Scoția. Niciuna dintre ele nu pare să fie angajată într-o infrastructură critică.

Compania din SUA este un distribuitor de servicii tehnologice cu sediul în Illinois și DarkSide susține că a furat mai mult de 600 de gigaocteți de informații sensibile, inclusiv parole, informații financiare și despre resurse umane, precum și informaţii din pașapoartele angajaților.

Compania braziliană este un revânzător de produse cu energie regenerabilă, iar DarkSide susține că deține mai mult de 400 de gigaocteți de date, inclusiv „date personale ale clienților” și „detalii ale acordurilor”.

Compania scoțiană activează în industria construcțiilor, iar DarkSide susține că a furat 900 de gigaocteți, inclusiv contracte, date comerciale și date personale, care datează de trei ani.

 

BVB | Știri BVB

DAFORA SA (DAFR) (09/12/2022)

Numire auditor financiar - auditare situatii financiare 2022-2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/12/2022)

Semnarea unui contract de investitie cu Dataware Consulting SRL

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (09/12/2022)

VAN la data 30 Noiembrie 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (09/12/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (09/12/2022)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2022