Update articol:

Grupul Medicover primeşte finanțare suplimentară de la Banca Internațională de Investiții

Grupul Medicover primeşte finanțare suplimentară de 20 de milioane de euro de la Banca Internațională de Investiții

Banca Internațională de Investiții (IIB) a aprobat participarea sa pentru finanțarea în tranșe pe zece ani a emisiunii Schuldscheindarlehen (SSD) a Grupului Medicover, potrivit unui comunicat actualizat de bancă.

Grupul va aloca sumele din tranșa pe zece ani desemnată a Băncii pentru modernizarea tehnologică și expansiunea viitoare a operațiunilor sale în regiunea Europei Centrale și de Est, în principal, în trei dintre statele membre ale BII: Ungaria, România și Slovacia. Prin urmare, una dintre caracteristicile tranzacției este obținerea efectului de integrare.

În aceste țări, Medicover operează în prezent 30 de clinici, 15 laboratoare de diagnosticare și 3 spitale mari, furnizând servicii medicale high tech pentru public.

IIB și Grupul Medicover colaborează din 2019, când Banca a oferit pentru prima dată finanțare pentru dezvoltarea unităților sale medicale în România.

Volumul total al investițiilor alocate de Banca Internațională de Investiții în sprijinul dezvoltării acestui sector cheie în state membre din Europa, prin Grupului Medicover, totalizează 40 milioane de euro.

„Aceaste tranzacții sunt deosebit de importante deoarece implementarea lor susține pe deplin misiunea unei organizații multilaterale de dezvoltare și contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU (SDG), în acest caz, SDG – 3 „Sănătate și bunăstare”.

Grupul Medicover, alături de sistemul sanitar de stat, joacă un rol vital în protejarea de și educarea populației cu privire la virus, precum și la implementarea unui program de testare rapid și de încredere, pe scară largă. Prin extinderea finanțarea clientului nostru, ne asigurăm că va continua această muncă importantă pe teritoriul statelor membre IIB”, a comentat Nikolay Kosov, președinte al Consiliului de Administrație al IIB.

Banca Internațională de Investiții (BII) a fost fondată în 1970. În prezent, acționarii băncii sunt Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia și Vietnam. Banca a trecut printr-un proces major de modernizare începând cu finalul anului 2012 și are rating S&P A- (perspectivă stabilă), rating Moody’s A3 (perspectivă stabilă), rating Fitch A-, rating ACRA A (perspectivă stabilă).

 Articol actualizat

BVBStiri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (23/06/2021)

Initiere procedura de selectie auditor financiar

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (23/06/2021)

Decizia ASF nr. 800/22.06.2021

WTI LIGHT SWEET TURBO SHORT 1/70/68 (EBWTITS37) (23/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 24 si 25 Iunie 2021