Update articol:

Grupul TeraPlast propune distribuirea a 226,6 milioane de lei sub formă de dividende speciale, cu randament de 24%/acțiune

• Consiliul de Administrație propune de asemenea păstrarea în TeraPlast a peste 147 milioane lei ce vor fi direcționați pentru achiziția unor companii sau pentru acordarea unui nou dividend, pe final de an.

Consiliul de Administrație al TeraPlast SA va propune aprobării acționarilor distribuirea de dividend special și acțiuni gratuite din profitul ce-l va realiza până la finalul lunii martie 2021, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Suma propusă pentru dividende este de 226,6 milioane de lei, ceea ce reprezintă un dividend brut de 0,13 lei/acțiune. La valoarea actuală a titlurilor, reprezintă un randament record de 24%.

Suplimentar distribuției de cash, se adaugă propunerea Consiliului de Administrație de majorare a capitalului social al TeraPlast cu suma de 43.579.988 lei. Astfel, va fi distribuită o acțiune gratuită la fiecare 4 acțiuni deținute de acționarii de la data de înregistrare aferentă majorării de capital social.

Această propunere are în vedere dorința acționarilor de a păstra o lichiditate confortabilă în cadrul Grupului, lichiditate care va putea fi folosită pentru achiziții de companii sau pentru acordarea unui nou dividend special spre finalul de an, arată compania.

Pe modelul achiziției Somplast, din decembrie 2020, Grupul TeraPlast își va continua extinderea regională și creșterea cotei de piață prin M&A.

„Interesul nostru este pentru companii care să ne permită sinergii. Ne uităm la mai multe criterii. În primul rând, domeniul de activitate să fie similar sau complementar celor în care Grupul TeraPlast activează: reciclare, ambalaje flexibile, țevi și produse conexe pentru rețelele de apă, gaz, canalizare. În al doilea rând, trebuie să realizeze produse cu cerere la export sau care pot disloca importuri de pe piața internă. Pe de altă parte, trebuie să fie companii care dețin tehnologie performantă de producție. Performanțele financiare sunt un alt criteriu esențial. Căutăm companii cu indicatori similari cu cei ai TeraPlast și cu un grad de îndatorare scăzut. Iar acestea sunt condiții cumulative”, a declarat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.

Grupul are în derulare în acest an investiții de peste 160 milioane lei, cofinanțate prin ajutor de stat. TeraPlast estimează pentru finalul anului un grad de îndatorare confortabil, între 1 și 2 (total datorii bancare nete/ EBITDA). Prin urmare, Grupul ar mai putea contracta împrumuturi bancare în sume consistente până la un grad de îndatorare de 3, obișnuit în industrie, care este în același timp un
nivel confortabil pentru companie și acționari.

În data de 26 februarie Grupul TeraPlast a anunțat încasarea a 373 de milioane de lei în urma finalizării tranzacției de vânzare a diviziei de produse din oțel către Kingspan.

Actuala Propunere a Consiliului de Administrație va fi înscrisă în documentele Adunării Generale a Acționarilor TeraPlast, care va fi întocmită și publicată în conformitate cu prevederile legale aplicabile.

BVB | Știri BVB

DEUTSCHE BANK TURBO SHORT 0.10/12.4/11.9 (EBDBKTS25) (26/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 27 si 28 Octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (26/10/2021)

Schimbare structura actionariat Motoplus Paneuro

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF