Update articol:

Guvernatorul Băncii Angliei: Prețurile apocaliptice ale alimentelor vor fi dezastruoase pentru cei mai săraci din lume

  • Andrew Bailey de la Banca Angliei dă vina pe războiul dintre Rusia și Ucraina pe cea mai mare rată a inflației din Marea Britanie din ultimele trei decenii

 

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a dat vina pe războiul din Ucraina pentru cea mai mare inflație din Marea Britanie de ultimele trei decenii și a avertizat că prețurile „apocaliptice” la alimente cauzate de invazia Rusiei ar putea avea un impact dezastruos asupra săracilor lumii, potrivit The Guardian.

În faţa parlamentarilor britanici, Bailey a spus că, deși este nemulțumit de nivelul actual de creștere a prețurilor, 80% din depășirea inflației s-a datorat unor factori în afara controlului Băncii.

„Nu mă simt deloc fericit și este o situație proastă în care să mă aflu”, a spus guvernatorul, în timp ce i s-a cerut să explice de ce inflația s-a situat la 7% – de peste trei ori ținta oficială de 2%.

„Am văzut o serie de șocuri de aprovizionare venind unul după altul și asta este fără precedent”, a spus Bailey.

După rapoartele din weekend potrivit cărora miniștri din cabinetul Johnson s-au întrebat dacă Banca Angliei ar trebui să rămână independentă, Bailey a spus: „Acesta este cel mai mare test al cadrului de politică monetară din ultimii 25 de ani. Nu există nicio îndoială despre asta”.

Cifrele oficiale care urmează să apară la sfârșitul acestei săptămâni sunt de așteptat să arate că rata anuală a inflației crește peste 9%, un nivel nemaivăzut de la începutul anilor 1980.

Întrebat despre riscurile viitoare pentru costul vieții, Bailey a spus că ar putea exista blocaje prelungite ale lanțului de aprovizionare ca urmare a problemelor din China sau a prețurilor mai mari la energie, dacă Rusia ar decide să întrerupă livrările de gaze.

Guvernatorul a spus că îngrijorările sale cu privire la aprovizionarea cu alimente au fost sporite, după ce a vorbit cu ministrul de finanțe al Ucrainei la reuniunea FMI de luna trecută de la Washington.

„El (n.r. ministrul de finanțe al Ucrainei) a spus că este optimist cu privire la plantarea culturilor, dar în momentul de față nu există nicio modalitate de a exporta hrana și acest lucru se înrăutățește”, a spus Bailey.

„Aceasta nu este doar o îngrijorare majoră pentru Ucraina, ci şi o îngrijorare pentru lumea în curs de dezvoltare. Îmi pare rău că sunt apocaliptic, dar este o îngrijorare.”

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Unicredit Bank 2022 (UCB22) (27/06/2022)

Plata cupon nr. 10 si rambursare principal

AAGES S.A. (AAG) (27/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20-24.06.2022

MedLife S.A. (M) (27/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20-24 iunie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (27/06/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 20-24.06.2022