Update articol:

Guvernul are în vedere măsuri care să faciliteze asigurarea de lichidităţi financiare organizatorilor de concerte şi de evenimente culturale

Executivul are în vedere, pe termen scurt, adoptarea unor decizii menite să faciliteze asigurarea de lichidităţi financiare organizatorilor de concerte şi de evenimente culturale, precum şi continuarea acordării şomajului tehnic şi după data de 15 mai pentru angajaţii din acest sector, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, au avut miercuri consultări cu reprezentanţii organizatorilor de concerte şi evenimente culturale din România. Discuţiile s-au concentrat asupra măsurilor de susţinere a acestui sector, puternic afectat de situaţia provocată de epidemia COVID-19.

“Au fost analizate două seturi de propuneri, unul necesar a fi aplicat în perioada imediat următoare, iar altul care să pregătească reluarea activităţii în domeniul cultural atunci când situaţia epidemiologică o va permite. Pe termen scurt, Guvernul are în vedere adoptarea unor decizii menite să faciliteze asigurarea de lichidităţi financiare organizatorilor de concerte şi de evenimente culturale, precum şi continuarea acordării şomajului tehnic şi după data de 15 mai 2020 pentru angajaţii din acest sector. În perspectiva reluării activităţii, dialogul între membrii Guvernului şi reprezentanţii acestui sector va continua în cadrul unui grup de lucru, al cărui scop este să identifice propuneri de susţinere industriei culturale”, se arată în postare.

”Înțeleg problemele cu care vă confruntați și îmi pare rău că evenimente culturale de răsunet nu vor mai putea fi curând organizate. Însă, avem toată deschiderea să susținem industria culturală, astfel încât să-și poată relua activitatea în bune condiții, atunci când situația epidemiologică o va permite”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative