Update articol:

Gyula Fatér, OTP Bank: Ținta noastră pe acest an este să fim cel puțin la break even

OTP Bank țintește break even-ul, pentru acest an, a spus, astăzi, Gyula Fatér, Director General al băncii, într-o întâlnire online cu presa.

“Deşi aşteptările noastre pentru anul acesta erau de profit solid, din cauza pandemiei, am facut provizioane, iar cel mai realist scenariu este un break-even”, a spus CEO-ul OTP Bank. El a mai adăugat că strategia este bazată pe creştere organică, țintind o cotă de piaţă de 5%”, în patru ani.

Gyula Fatér spune că se așteaptă la o creștere a creditelor neperformante, la finalul anului, când va expira perioada pentru care puteau fi amânate ratele, conform ordonanței de guvern. Însă, totul depinde de evolția pandemiei, dacă va fi lansat sau nu un vaccin, spune domnia sa.

 “Am făcut provizioane pentru a fi pregătiţi. Cel mai important este ca situaţia pandemiei să fie sub control. Dacă pandemia nu se agravează, revenirea economică ar putea fi între forma de “V” şi forma de “L”, mai aproape de o revenire în “V””, a mai spus Gyula Fater.

Potrivit CEO-ului OTP Bank, banca a înregistrat aproximativ 30 de mii de cereri de amânare a ratelor, dintre care au fost aprobate aproape 28 de mii, în baza ordonanței de guvern.

Gyula Fater a mai spus că banca a investit câteva zeci de milioane de lei pentru procesul de digitalizare, inclusiv proveduri interne și harware.

OTP Bank demarează creditarea în programul Noua Casă

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL